07 / 05 / 2024

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 



Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre; evini tahliye etmek zorunda kalan bir vatandaş, “Belediye her gün kapıya geldi en sonunda bizi evden çıkarttılar. Köyüm olan Batman’a döneceğim” açıklamasında bulundu.

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu? 

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş da bölgede hayata geçirilen Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özellikle kiracıların evlerinden çıkartıldığının altını çizen Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, "İnsanlar ya sokakta kalıyor ya da eşyalarıyla birlikte kullanılmayan boş dükkanlarda yaşıyorlar. Bu tür durumda kalan insanlar için yaklaşık 30-40 tane çadır getirdik. Ancak, çadır kurmak da yasaklandı" diye konuştu ve polisin, kapısının önünde çadır kuran vatandaşları bile götürmek istediğini dile getirdi. 

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

Megakent İstanbul'daki evlerin kiralarını vatandaşların karşılayamadığının altını çizen Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, "Durum böyle olunca insanlar İstanbul’da ev bulamıyor. Mahallede evlerinden edilen insanların birçoğu mecburiyetten köylerine döndü" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm nedeniyle evlerini tahliye etmeleri istenen mahalleli 8 Haziran tarihinden beri duruma karşı çıkıyordu. Elektrik, su ve doğalgazı kesilen mahalleliler, kentsel dönüşüme tepki göstermeye devam ediyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, elektrik ve sularının kesilmesine tepoki olarak yıkılan binaların üstlerinde çamaşır yıkadı. Fetihtepe'de yaşayan ve haftalardır susuz, elektriksiz bir şekilde yaşamlarına devam eden vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde "Millette su yok elektrik yok. Bayramda hiçbir şey yapamadık. Çok üzülüyoruz. Bir an önce konuşulsun masada" açıklamasında bulunmuştu.

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!


Geri Dön