02 / 05 / 2024

Oktay Akyüz: Hayat Park Avrupa Yakası'nın değeri en çok artan bölgesinde!

Oktay Akyüz: Hayat Park Avrupa Yakası'nın değeri en çok artan bölgesinde!

Bayrak - Alkan - Atamer konsorsiyumunun Halkalı’da hayata geçirdiği HayatPark İstanbul projesi koordinatörü Oktay Akyüz, projenin Avrupa yakasının değeri en çok artan bölgesinde inşa edildiğine dikkat çekiyor.



Bayrak-Alkan-Atamer konsorsiyumunun Halkalı’da hayata geçirdiği HayatPark İstanbul projesi koordinatörü Oktay Akyüz “İnşaat kalitesi ve malzeme kullanımı olarak bölgenin en önemli projelerinden birini hayata geçiriyoruz” diye konuşuyor. Projenin teslim tarihi bu yılın sonu olarak belirlendi.


Proje hakkında bilgi verir misiniz? HayatPark İstanbul nasıl bir yaşam alanı olacak?


Öncelikle şunu söylemem lazım; projemizin olduğu arsa kendimize ait. Daha once Zeytinburnu ve Bakırköy’de yaptığımız projelerimizden çizgiler taşıyan bir yaşam alanı. HayatPark ismini vermemizin nedeni; İstanbul’un en büyük doğal parkı olan HayatPark’a komşu olması. Bölgedeki diğer projelere göre butik proje. 2 blok 114 daireden oluşuyor, kapalı otopark, yarı açık yüzme havuzu, 24 saat güvenlik, sauna, çocuk oyun alanları, basketbol sahası gibi sosyal donatıları mevcut. Herkesin herkesi tanıdığı bir site olacak.


Konutların özelliklerinden bahseder misiniz? 

Konutların tümünde dış cephede ısı ve su izolasyonu, PVC doğrama, ısıcam, çelik kapı, ıslak zeminlerde birinci sınıf seramik, salon ve oda zeminlerinde birinci sınıf laminant parke, mutfak armatürlerinde; banyo vitrifiye ve armatürlerinde birinci sınıf malzeme, klima altyapısı, deprem algılama, kaçak dedektörlü kesme vanalı doğalgaz sistemi bulunmaktadır. 


 Hangi metrekare aralıkları var ve fiyatlar, ödeme seçenekleri hakkında bilgi verir misiniz?


104, 123 ve 127 metrekareler 2+1, 151 m2 ise 3+1 olarak planladık. Dairelerimizde kayıp alanı azaltıp, o daireyi kullanan kişinin, herbir metrekareden maksimum yararlanmasını istedik. Örnek dairemizi gezenler, işçilik ve malzeme kalitemiz hakkında bilgi sahibi olabilir. Ödeme seçenekleri, peşinde yüzde 5 indirim ve banka kredisi kullanma gibi seçenekler var.   


Satışlar ne zaman başladı? Ne kadarını sattınız?

Satışa çıkmadan daha önceki müşterilerimizden ön talep topladık. 2014 Nisan ayından sonra ön talebi kaldırdık. Gelen müşterilerimizin tamamını indirim ve diğer satın almak kolaylıklarından faydalandırıyoruz. 


Daha çok kimler size geliyor? Yatırımcı mı ev sahibi olmak isteyen mi?

Her iki gruptan da müşterimiz var. 5 sene öncesine kadar yatırımcılar ev sahibi olmak isteyenlerin önündeydi. Sektörde şu anda daha çok ev sahibi olmak isteyenler var. Yatırımcı sayısı bana göre azalıyor. 


Sosyal ve ortak alanlardan bahseder misiniz?

Site içi 24 saat kapalı devre kamera izleme sistemi, özel güvenlik personeli, fitness merkezi, açık basketbol sahası, çocuk oyun bahçesi, kapalı çocuk oyun odası,  hobi odası, açık ve kapalı otoparklar, sığınak, yarı açık havuz ve çocuk havuzu, sauna, site içi yürüme parkuru ve bisiklet yolu, orta bahçede çardak, blok bazında görüntülü intercom uydulu veya kablolu dijital tv yayını altyapısı, ortak alanlarda kablosuz internet altyapısı, iki hatlı telefon altyapısı bulunmaktadır. Hobi odası özellikle ev hanımlarının becerilerini geliştirebileceği bir alan olacak. Seramik, boyama, el işi ve resim çalışmalarında atölye gibi bir hizmet verecek. 


Projede hedef kitle olarak kime ya da kimlere yönelik düşündünüz?

İstanbul’daki nüfus büyüklüğü, yüksek standartlı konut sahibi olma arzusu gibi birçok nedenden ötürü emlak piyasasında büyük bir potansiyel var. İnşaat şirketleri hep fiyat ve ödeme koşulları açısından en tepedeki yüzde 20’ye yönelik proje üretir. HayatPark İstanbul, ilk yüzdelik dilimin dışında, geri kalan yüzde 80’lik kısım için alınabilecek şekilde düşünüldü. Halkalı çevresindeki en kaliteli ve ekonomik markalı konut projesi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. A sınıfı projeye, C sınıfı ödeme kolaylıklarıyla sahip olmak isteyenleri HayatPark İstanbul’a bekliyoruz.   


Size göre projenin en büyük avantajı ne?

Birincisi 114 daireden oluşması. Karışık ve kaotik hiçbir şey yok. İkincisi lokasyonu. Basın Ekspres Yolu 1 kilometre uzağımızda. Basın Ekspres Yolu’na indiniz mi, Atatürk Havalimanı, TEM, E-5 en fazla 5 dakika. Çevremizde AVM, hastane, ilköğretim okulu, lise, üniversite ne isterseniz var. 


Emlak sektörünü 2014 ve sonrasında nasıl görüyorsunuz? Durgunluk aşılacak gibi mi? 

Emlak sektöründe artık reel kar oranları gözetilmek zorunda. Yüksek gelir grupları konuta doydu, artık Türkiye'nin büyük bir kısmını ifade eden orta gelir grubuna yönelik uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla konut yapma ve satma dönemindeyiz. Doğru arsa maliyeti ve lokasyon;  projenin dizaynı ve fizibilitesinin doğru öngörülerle ve tespitlerle oluşturulması; yapılan inşaatın büyüklüğünden kaynaklanan alım maliyetlerinin düşürülmesi; inşaatın yapım programı, hızı ve teslim süreleri; inşaatın finansman programı gibi önemli detaylar öne çıkacak. 




Geri Dön