03 / 05 / 2024

Pursaklar Ankara'nın konut değeri en çok artan ilçesi!

Pursaklar Ankara'nın konut değeri en çok artan ilçesi!

Özgün projeleriyle sosyal ve kültürel belediyecilikte örnek gösterilen Pursaklar, başkentin en gözde ilçelerinden biri oldu. Pursaklar, elde ettiği kazanımlarla Ankara'nın değeri en çok artan ilçelerinin başında geliyor.



Özgün projeleriyle sosyal ve kültürel belediyecilikte örnek gösterilen Pursaklar, başkentin en gözde ilçelerinden biri oldu. 2004'ten 2015'e kadar Selçuk Çetin önderliğinde birçok ilke ev sahipliği yaptı. Pursaklar, elde ettiği kazanımlarla Ankara'nın değeri en çok artan ilçelerinin başında geliyor. 


En çok göç alan ilçe 

Yeni imar projeleri, artan yeşil alanı, her geçen yıl çoğalan parkları, temiz havası ve sorunsuz ulaşımıyla tercih merkezi haline gelen Pursaklar,  Ankara  merkeze olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Artan hizmet kalitesiyle son yılların en fazla göç alan bölgesi oldu. Resmi rakamlara göre nüfusu 130 bine ulaşan ilçede şu an yaşayan nüfus 140 bini geçmiş durumda. Anadolu insanının ikamet ettiği ilçede suç oranının diğer ilçelere gör çok daha düşük olması, ulaşım sıkıntısı yaşanmaması, hava kirliliği gibi bir problemin bulunmaması, her geçen yıl eğitim kalitesinin hem fiziki hem de niteliksel olarak artması, yeni yaşam alanlarının oluşturulması yatırımcıyı Pursaklar'a çekiyor. Satılık metre kare ortalama fiyatının 1,500 TL olduğu Ankara'da değeri en çok artan ilçeler sıralamasında Pursaklar ilk sırada yer aldı. Konut fiyatlarında ise yüzde 30'lara varan bir artış söz konusu. 


Sabah


Geri Dön