27 / 04 / 2024

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:
1-Son 20 yılda İstanbul ili için olası bir depremde Bakanlığınızca hangi çalışmalar yapılmıştır? 
2-Ülkede çeşitli fay hatları üzerinde büyük depremlerin yaşanacağına dair yapılan uyarılar bağlamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depreme yönelik hangi çalışmalar yürütmüştür? 
3-İstanbul ili ve ilçelerinde dayanaklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? 
4-İstanbul ili ve ilçe genelinde toplam kaç tane deprem toplanma alanı vardır? Sayı ve dağılımı nedir? 
5-İstanbul genelinde ne kadar deprem toplanma alanları imara açılmıştır? 
6- Boşaltılacak riskli alanlarda yaşayanların yerleşmesi için hazırlanan rezerv alanlar neden sermaye gruplarının yatırım yapmasına açık hale getirilmiştir? 
7-Bölgedeki nüfus yoğunluğu dikkate alınmadan kat sayısının artırılmasıyla ortaya çıkan rantı nasıl yorumlamak gerekir? 
8- Riskli alan ve yapılarla ilgili sorunlardan bağımsız olarak, okul, yurt, hastane gibi toplu kullanılan yapıların mevcut durumu nedir? Binlerle ifade edilen bu yapıların öncelikli olarak değerlendirmeye tabi tutulması gerekirken, neden bu yönde kayda değer adım atılmamaktadır? 
10-İstanbul ili içerisinde Bakanlığınız bünyesinde bulunan zemin etüdü raporlarının kontrolü ve afet yönetimi konusunda bölgelerine göre kaç tane jeofizik mühendis görev yapmaktadır? 
11- Türkiye'deki riskli binaları'kentsel dönüşüm' politikalarıyla yıkmak üzere harekete geçen hükümet, diğer yandan 'imar barışı' ile riskli ve kaçak binaların affedilmesinin yolunu neden açmıştır? 
12- Son 20 yılda imar barısından yararlanan kişi nasıl ne kadardır? 


Geri Dön