05 / 05 / 2024

Olası Marmara depremi önlemleri Meclis'te! Hangi önlemler alınıyor? 

Olası Marmara depremi önlemleri Meclis'te! Hangi önlemler alınıyor? 

Olası bir Marmara depremine karşı alınan önlemler Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...



CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, olası bir Marmara depremine karşı alınan önlemleri Meclis gündemine taşıdı. 

Konu ile ilgili soru önergesi veren Nazır Cihangir İslam, sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Olası Marmara depremi önlemleri Meclis te! Hangi önlemler alınıyor?  

"Aşağıdaki sorulanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" açıklamasında bulunan Nazır Cihangir İslam, verdiği soru önergesine "4 Ekim 2022 günü saat 01.57'de Marmara Denizi'nde 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin 19.2 km derinde gerçekleştiğini duyurdu. Depremin Kuzey Anadolu fayının Kumburgaz Kolu üzerinde meydana geldi" ifadelerini kullanarak başladı.

İşte CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam tarafından olası bir Marmara depremine karşı alınan önlemler ile ilgili verilen önergenin tüm detayları...


Geri Dön