Kent Haberleri

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 

Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar, Marmara depremini işaret ederek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi.   Üç gün süren foruma Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü’nce bu sene 13'üncüsü gerçekleştirilen Logistics Forum, öğrencileri sektörün uzman isimleriyle buluşturdu. 

Üç gün süren foruma Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Aydın, Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Erişen, Yeditepe Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkut Akkartal, Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar’ın yanı sıra 20 şirketin temsilcileri, 22 konuşmacı  ile öğrenciler katılım gösterdi. 

Forumun açılışında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Aydın, çok değerli ürünler üretilse de eğer doğru bir lojistik faaliyeti olmaz ve ürün yerine ulaştırılmazsa, üretimin hiçbir anlamının kalmayacağına dikkat çekti. "Buna en son yaşadığımız deprem felaketinde de yakından tanık olduk. Değerli öğrencilerimizin sayesinde inanılmaz bir yardım kampanyası gerçekleştirdik. Bunun gururu bambaşka" diyen Ahmet Aydın, bu malzemeler yerine ulaştırılmasaydı hiçbir anlamını olmayacağının altını çizdi.

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı!

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkut Akkartal da forumda açıklamalarda bulundu ve 6 Şubat depremleri sırasında lojistiğin ne kadar önemli olduğunun bir defa daha ortaya çıktığına vurgu yaptı. 

Açıklamasında "Keşke, lojistiğin ve tedarik zincirinin öneminin anlaşılması için afete gerek kalmasaydı. Ama özellikle pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve hepimizde derin acılar bırakan deprem felaketinden sonra bir kez daha anlaşıldı ki, özellikle hayati anlamda bazı mal ve hizmetler, ihtiyaç duyulan yere ulaştırılamazsa ne yazık ki insanların hayatı çok büyük tehlikeye giriyor" ifadelerine yer veren Akkartal, depremde ulaştırmada bazı sıkıntıların yaşandığını, planlama aşamasının bazı eksikliklerinden dolayı yeterince hızlı ve zamanında müdahale edilemediğini aktardı. 

Akkartal, yeniden bu konuda bir master planlama yapılması gerekliliğinin oluştuğuna dikkat çekti. 

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı!

Afet Lojistiği konulu panele katılan Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar da açıklamasında "Ne yazık ki, afet lojistiğine hazırlıklı olmamız gerektiğinin bu deprem sonrası farkına vardık" dedi ve afete mümkün olduğunca hazırlıklı olmak gerektiğinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hazırlıklı olunmadığı için pek çok olumsuzlukla karşılaşıldığını dile getirdi. 

"Bu konuda lojistik ve nakliye şirketleri çok çabaladı ama buna rağmen çok iyi bir dönem geçirdiğimizi söyleyemem. Olumsuz bir dönem geçirdik" diye konuşan Hakan Çınar, depremin zor bir coğrafyada meydana geldiğini, bu nedenle de lojistik şirketlerinin çabasına rağmen bir planlama yapılmadığını, bir koordinasyonun olmadığını ifade etti. 

"Afet lojistiğinin bir koordinasyon birimi olmalı" diye konuşan Çınar, önümüzde bir Marmara depremi olduğunun altını çizerek, afeti beklemeden bir an önce hazırlık yapılması gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ'den Diyarbakırlılara resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! 132 yeni konut için bu tarihe dikkat!

Altın, gümüş, petrol, buğday, mısırda son dakika! Emtia piyasasında dalga boyu yükseldi! Değerli metaller yükseldi mi? 

Hızlı tren hattıyla Trabzon-Ankara arası 4,5 saat olacak!