28 / 04 / 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklama kapsamında cumartesi saat 13.45'te başlayacak olup e-YDS dört ilde, 48 elektronik sınav salonunda, pazar ise 10.15'te başlayacak olup 2023-Kaymakamlık sınavı ise 7 il ve 9 sınav merkezinde ve 47 binada yapılacak.

Yapılacak, sınavda ek süre verilmesi uygun görülen engelli adaylar için 30 dakika ek sürelerini kullanabilecek. e-YDS'ye 5 bin 18 aday katılacak ve sınavda emniyet görevlisi dahil 273 kişi görevde bulunacak.

2023-Kaymakamlık sınavına da 22 bin 15 aday katılacak ve sınavda emniyet görevlisi dahil 2 bin 754 kişi görev yapacak. T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde açık olacak buradan gerekli belgeleri alabilirler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

60 BİN ADAY ELEKTRONİK SINAVLARA KATILDI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava girecek adaylara başarılar dileyerek, hafta sonu yapılacak iki sınava ilişkin şu bilgileri kaydetti:m"Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'nda adaylara 50 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testi ile 70 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 165 dakika cevaplama süresi verileceği kaydedildi. 2023 senesinin son elektronik sınavını da uygulayacağı belirtildi. 80 sorudan oluşan sınavda 180 dakika cevaplama süresi olacak. Bu sınava katılacak adaylarla beraber yaklaşık 60 bin aday elektronik sınavlara katılmış olacak. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavını (EUS) bu yıl ilk defa elektronik ortamda uyguladık, önümüzdeki yıllarda farklı sınavları da elektronik ortama dahil etmeyi planlıyoruz." dedi.

KAYMAKAM KAÇ PUANLA ATANIR?

01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olan adayların başvurabileceği sınav 10 Temmuz'da yapılacak. Yazılı sınavda 70 ve üzerinde puan alan adaylardan 440'ı mülakata davet edilecek.

KAYMAKAM NEYE GÖRE ATANIR?

Kaymakamlar doğrudan valiler aracılığı ile atanan kişilerdir. 5442 sayılı il idaresi kanunu ile kaymakamların tüm görevleri belirlenir. Her kaymakamın görevi ise, aynıdır. Kaymakamlar yapılan kaymakamlık sınavının sonucuna göre atanırlar. Kaymakam olmak için gerekli olan bazı şartlar bulunur.

Kaymakamlık sınavı 2023: ÖSYM kaymakamlık sınavı başvuru tarihi belli oldu! Son dakika...

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

SGK personel alımı tercih sonuçları sorgulaması nasıl yapılır!

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?


Geri Dön