14 / 05 / 2024

Oldies'in dekorasyonuna Türk ve Avrupa kültürlerinin sentezlendi!

Oldies'in dekorasyonuna Türk ve Avrupa kültürlerinin sentezlendi!

Kozzy Alışveriş Merkezi'nin içindeki Oldies Cafe, geçmişe özlem duyanlar için bir cennet niteliğinde... Duvarlarında 50'li yılların yıldızlarının parladığı mekanda eski Türk filmleri gösteriliyor



İstanbul'daki 'konsept restoranlar'a bir yenisi daha eklendi. Anadolu Yakası'ndaki Oldies Restaurant-Cafe, 40 ila 60'lı yıllara ait eşya ve objelerle dolu ortamında; dünya mutfaklarından seçme lezzetleri konuklarına sunuyor. Dekorasyon ve mönü seçiminde Türk ve Avrupa kültürlerinin sentezlendiği Oldies Cafe'de; yemek yerken eski Türk filmleri de izlenebiliyor...

1 TRİLYON LİRA HARCANDI
Mekanın sahibi Bahar Ilıcak, dekorasyonun temelini oluşturan antikaları İstanbul, Ankara, Floransa, Roma ve Berlin'den aldığını belirterek, "60'lı yıllardan kalma Scala, Vogue, Hayat gibi dergileri de konuklarımızı zaman yolculuğuna çıkarmak için topladım" diyor. Yaklaşık 1 trilyon liraya mal olan Oldies'in İtalyan ve Fransız mutfağı ağırlıklı mönüsünde; risotto'dan ev yapımı raviolli'ye, calzone pizzadan gorgonzola soslu ete kadar pek çok çeşit yanında beğendili kebap, çöp şiş, Girit pilavı, Ermeni köfte gibi daha 'yakın' lezzetler de yer alıyor.

LAVABOLARDA DİŞ FIRÇASI
Duvarları 50'l yıldızları ile süslenen mekanda kahve ise; gümüş tepsi içinde, ince porselen fincanlarla sunuluyor. Üstelik bu tepsi ve fincanlar satılıyor... Oldies'in detaylara verdiği önem ise lavabolarına konan diş fırçalarıyla kendini gösteriyor.

HOBİM MESLEĞE DÖNÜŞTÜ
Oldies'in sahibi Bahar Ilıcak "Bir restoran açmak yıllardır hayalini kurduğum bir projeydi" diyerek şunları anlattı: "Çocuklarımı büyütürken altı yıl çalışmadım. Evde olduğum süreçte farklı yemekler pişirmek, unutulmuş yöresel yemekleri uygulamak, farklı mutfakları öğrenmek hobim haline gelmişti. Roman okur gibi yemek kitabı okurum. Gittiğim ülkelerden de yemek kitabı alırım. Ne mutlu ki artık bu birikimimi paylaşabileceğim bir mekana sahibim..."
Sabah/Gözde ÇOBAN 


Geri Dön