02 / 05 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Anadolu'da yatırım 1 milyar doları geçecek!

Ömer Faruk Çelik: Anadolu'da yatırım 1 milyar doları geçecek!

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Anadoluya odaklanacaklarını, İstanbul dışında, gayrimenkul sektörü için potansiyel şehirler olduğunu söyledi...



İstanbulun, gayrimenkul sektöründe yapılan işlemlerin yüzde 16.5ine hakim olduğunu belirten Çelik, Bursaya adımımızı Modern projesi ile attık. Anadoluda Bursa gibi yüksek potansiyel taşıyan, gayrimenkulden aldığı pay yüzde 4-5lere ulaşan şehirler var. Kafamızı kaldırıp bu şehirlere de mesai harcayacağız. Bursaya önümüzdeki 8 yılda her yıl 100 milyon dolar yatırım stratejesi belirledik. Ayrıca Ankaraya da yapacağımız 250-300 milyon dolar yatırım ile birlikte Anadoluya yatırım 1 milyar doları geçecek diye konuştu. Ankaraya 3 ayrı proje için kolları sıvadıklarını söyleyen Çelik, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: Çankayaya tek bir kule yapacağız. Alacaatlıda ise büyük bir villa projesini hayata geçireceğiz. Diğeri ise 5-6 bloklu bir site olacak. Ankaraya gitmeden önce şehre tepeden baktık ve ne yeşilliğin ne de suyun olmadığını gördük. Ankaraya yapacağımız yatırımın karşılığı olarak 500 milyon dolar civarında da bir ciro hedefliyoruz.

Çöldeki bir vaha
Bursa Modern projesinin, Bursa gibi büyük bir şehrin yıllardır beklediği bir şey olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti: Projemizin şehrin daha sakin ve boş olan Kuzey bölgesinde olmasının nedeni, bizim geniş alanlara ihtiyacımızın olması. İstanbulda uzak denilen Çekmeköy, bizim projelerimizin yoğunlukta olduğu bir yer. O günlerde, buraya proje mi yapılır diyenler çok oldu. Ama bakın bugün en çok talep gören yerlerden birisi haline geldi. Bursa Moderne de biraz zaman verilmesi gerekiyor.
Hürriyet


Geri Dön