03 / 05 / 2024

Omurga Yapı Kartal'da kentsel yenileme projesi yapacak!

Omurga Yapı Kartal'da kentsel yenileme projesi yapacak!

Omurga Yapı tarafından inşa edilen Ofispark'ta sona geldi sıra Kartal projesinde Cıvata fabrikasını ' Ofispark 'a dönüştüren Omurga Yapı, Kartal' daki yeni projesinde de kentsel yenileme yapacak...



Omurga Yapı, emsal' değil, gerçek dönüşümün peşinde Kağıthane'de bir cıvata fabrikasının kentin kimliğine uygun olarak yeniden inşa edildiği Ofispark projesini bünyesinde bulunduran Omurga Yapı, ikinci projesinde de yine fabrika alanında dönüşüm yapmayı hedefliyor. Kartal'da bir gözlük camı fabrikası arazisi üzerinde proje geliştirecek olan Omurga Yapı, bu projeyi 2014 yılı ortasında görücüye çıkaracak. Şu anda Ofispark'm kiralamalarına devam eden Omurga Yapı, Anadolu şehirlerinde yatırım yapıp, projeler hazırlıyor. 


Esnek yapıda olacak Omurga Yapı, genç bir şirket. 

2011 yılında 5 eşit ortak tarafından kuruldu. Ortakları arasında inşaat sektörünün Tekfen'den tanıdığı Mehmet Erktin ve gittigidiyor.com'u kurup, ABD'li eba/a satan kurucuları Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı, Tolga Kabataş ile Aydonat Atasever var. Bu yılın başında Tekfen bünyesindeki Tekfen-Oz şirketini satın alan Omurga Yapı, bu şirketin geliştirdiği Kağıthane'deki OfisPark projesini de bünyesine katmış oldu. Ofispark'm geliştirildiği dönemde Tekfen'de bulunan Mehmet Erktin, "Bir anlamda geçmişimizi satın aldık" diyerek, Ofispark'm Omurga Yapı bünyesine geçişini özetliyor. 

Sürdürülebilir tasarım ve sürdürülebilir iş modelleri yaklaşımını benimsediklerini söyleyen Mehmet Erktin, gayrimenkul sektörü içinde esnek bir yapıya sahip olacaklarını ve uzun dönemli kira getirileri olan bir portföy oluşturmayı hedeflediklerini vurguluyor. Şu anda Kağıthane Ofispark'm kiralamalarına devam eden Omurga Yapı, bölgeye olan ilgisini sürdürüyor. 

Kartal'da yatırım olacak Mehmet Erktin, gerçek anlamda kentsel dönüşümle ilgileneceklerini belirterek, "Emsal artışıyla eski binaların yıkılıp yenilendiği değil, gerçek anlamda kente faydamızın olacağı kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Ofispark, bu örneklerden biriydi. Şu anda Kartal böyle bir gelişim gösteriyor. Fabrika binalarının yerine yaşam alanları geliyor. 

Kartal'da bir yatırımımız var" diye konuştu. Kartal'da bir fabrika arazisi satın aldıklarını söyleyen Erktin, şunları söyledi: "Fabrika, çalışmaya devam ediyor. 2014 yılı ortasına kadar orada kalacak. Kartal'da da Ofıspark'taki gibi gerçek bir kentsel dönüşüm yapacağız. Yanımızdaki arazi boş, görüşmelerimiz sürüyor, alımlarımız devam edebilir. Kartal'da yapılan yatırımlarda konut ağırlık kazanmaya başladı. Biz de bölgenin gelişimini dikkate alıyoruz. 120 konutluk bir proje yapabiliriz, yanımızdaki arazileri alırsak 300-400 konuta çıkabiliriz." Fabrikaları dönüştürmekle yola başlayan Omurga Yapı ekibi (Soldan sağa): Aydonat Atasever, Sertan Borançılı, Oğuz Kösebay, Burak Divanlıoğlu, Mehmet Erktin ve Tolga Kabataş Anadolu'da yatırım arayışı sürüyor KONYA'DA şehrin tek parseldeki en büyük arsası olan Kozağaç mevkiindeki 300 dönümlük arazilerinin olduğunu ifade eden Mehmet Erktin, bu araziyi Konya'nın büyük şirketlerinden birine sattıklarını açıkladı. 

Araziyi satın alan kuruluş, sosyal donatılara sahip konutlar inşa edecek. Anadolu'ya olan ilgilerinin de sürdüğünü belirten Erktin, "Anadolu, biraz İstanbul'a özenmeye başladı. Anadolu şehirlerine kalıcı zarar vermeyecek projeler geliştirmek istiyoruz" diye konuştu. 

OfisPark'ta kiralama devam ediyor OMURGA Yapı Genel Müdürü Oğuz Kösebay, Kağıthane Ofispark'm bölgenin kentsel dönüşümüne öncü projelerden biri olduğunu söyledi. Kösebay, "Arsanın üzerinde ekonomik ömrünü tamamlamış bir cıvata fabrikası vardı. Mimarımız Emre Arolat da bölgeye uyumlu bir proje hazırladı ve bu projeyle Ulusal Mimarlık Ödülü'nü kazandı" dedi. Ofispark'ta yaşamın başladığını ve kiralamaların yapıldığını söyleyen Kösebay, "Yüzde 65 doluluğa ulaştık. 

Kiralamalar sürüyor. 262 ile 1.300 metrekare büyüklüklerinde ofislerimiz kaldı. Metrekare fiyatımız ofislerde 18 dolar, dükkanlarda 23 dolardan başlıyor" dedi. 


Vatan


Geri Dön