28 / 04 / 2024

Onbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan çok önemli duyuru!

Onbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan çok önemli duyuru!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından kamu kurumlarının depremzedeler için peş peşe attığı adımlara bir yenisi daha eklendi ve SGK, bölge halkı için aldığı önemli kararları duyurdu.



SGK’nın açıkladığı söz konusu erteleme kararları kapsamındaki borçlar için daha önce haczedilmiş olan menkul ya da gayrimenkul mallar üzerindeki hacizlerin baki kalması kaydıyla hacizli malların satış işlemleri erteleme süresince yapılmayacağı ve hacizli araçların yakalamalarının da kaldırılacağı açıklandı.

Onbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan çok önemli duyuru!

Bölge için SGK tarafından alınan erteleme kapsamına giren borçlara 6183 sayılı kanunun 48’inci maddesinin altıncı fıkrası kapsamında azami 24 ay süre ile tecil faizi alınmaksızın ve ilgili mevzuat kapsamında belirtilen diğer şartların sağlanması şartıyla tecil ve taksitlendirme yapılacağı da belirtildi.

ŞARTLARI KARŞILAYAN TEŞVİKLERDEN FAYDALANACAK

SGK ayrıca, depremlerden etkilenen illerdeki işverenlerin buralarda bulunan iş yerlerinde ocak, şubat ve mart aylarına ilişkin muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini 26 Mayıs 2023'e kadar vermeleri, 6 Şubat öncesi yasal ödeme süresi geçmiş borçlarını ve ertelenen prim borçlarını 31 Ağustos 2023'e kadar ödemeleri kaydıyla teşviklerden yararlanacaklarını da açıkladı.

Bunun dışında bölgedeki 4/b'li (BAĞ-KUR) sigortalılar da 6 Şubat tarihi öncesi yasal ödeme süresi geçmiş borçlarını ve ertelenen prim borçlarını 31 Ağustos 2023'e kadar ödemeleri halinde teşviklerden yararlanmaya devam edecek.

GSS PRİM BORÇLARI DA ERTELENDİ

SGK duyurusunda, primleri kendileri tarafından ödenen 1 milyon 786 bin 658 Genel Sağlık Sigortalısının (GSS) ödenmemiş prim borçları ile Temmuz 2023'e kadar oluşacak prim borçlarının son ödeme tarihi 31 Ağustos 2023 olarak güncellendiği de bildirildi. Buna göre, 6 Şubat tarihi öncesi vadesi geçmiş GSS prim borçlarına 31 Ağustos'a kadar gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacak.


Geri Dön