27 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş emeklilik kararı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş emeklilik kararı!

Emekli olacaklara ve borcu olanlara SGK'dan büyük bir müjde geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu ile kamu bankaları arasında kredi işbirliği protokolü imzalandı.



SGK ile yapılan banka anlaşmasında emekli olmak için bekleyen Bağ-Kur'lulara büyük fırsat doğdu. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank emekliliğe hak kazanan Bağ-Kur’luların birikmiş borçlarını ödeyerek emekli olmaları sağlanacak. Daha sonra kullanılan kredi, emekli hesabından 36 aya kadar taksitlerle ödenebilecek. İşte ayrıntılar...

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ile imzalanan protokol kapsamında sigortalılara kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirildi. Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe kadar bankadan aylık 1.60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecek.

Kredi desteğinden yararlanmak isteyenler önce sosyal güvenlik il-merkez müdürlüklerine başvurularını yapacak. Buradan alacakları emekli olabileceklerine dair yazıyla bu bankaların şubelerine müracaat edebilecek.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK dan flaş emeklilik kararı!

BAŞVURULAR 1 ŞUBAT'TA SONA ERECEK

SGK Başkanvekili İsmail Yılmaz, yapılandırmaya son başvuru tarihinin 1 Şubat'a, ilk taksit son ödeme tarihinin de 31 Mart'a uzatıldığını aktardı. Yılmaz, 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında sigortalılık süresi durdurulan sigortalının bu süreyi ihya etmek için ödeyeceği tutarın 24 bin lira olduğunu anımsatarak, "Yapılandırmaya başvururlarsa 24 bin lira yerine yaklaşık 9 bin lira ödenecek. Yani yüzde 63 oranında indirim söz konusu olacaktır. Kamu bankaları ile imzalanan prokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanacak sigortalılarımıza herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkânı sunulacak" dedi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK dan flaş emeklilik kararı!

KİMLER KREDİ DESTEĞİ ALABİLECEK?

Kredi desteğinden birikmiş prim borcu ödemesi durumunda 4/b'den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar başvurabilecek. Askerlik ve doğum borçlanması ile yaşlılık aylığı alabilecekler, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda emekli olabilecekler de yararlanabilecek.

Erken emekli olmanın formülü!

Erken emeklilik fırsatı! İşte o meslekler!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön