27 / 04 / 2024

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

Türkiye genelinde ihracat yapan onbinlerce kişiyi ilgilendiren çok önemli bir haber geldi. İhracat yapanlara özel geliştirilen sistemle, ihracatçı çok daha ucuz ve kolay finansmana erişirken, bankaların bu kesime para vermek için birbiriyle yarışacağı bildirildi. İşte detaylar...



Türkiye’de son dönemde ihracatçı kesim, maliyetler artışları ve buna karşın finansmana erişimde zorluklar yaşarken, sorunları aşmak için önemli bir adım atıldığı bilgisi geldi.

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

Konuyla ilgili konuşan İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, ihracatçının finansmana daha ucuz ve daha kolay ulaşması için kurulan sistemin önümüzdeki şubat ayında başlayacağını bildirerek, “Altyapı hazırlandı. Bankalar para vermek için birbirleri ile yarışacak” dedi.

A Para’da soruları yanıtlayan İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'İhracat Kefalet Portalı’ ile  bankaların ihracatçıya en ucuz krediyi vermek için yarışacağını ve ihracatçı ucuza finansmana erişirken, bankaların da yeni müşteri kazanacağını söyledi. 

Söz konusu sistemin detaylarıyla ilgili bilgiler veren Akdeniz, "Bu portal sayesinde bir ihracatçı aynı anda tüm bankalara ulaşabilecek ve herhangi bir banka da bu portalla tüm ihracatçılara ulaşabilecek" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön