10 / 05 / 2024

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

Türkiye genelinde ihracat yapan onbinlerce kişiyi ilgilendiren çok önemli bir haber geldi. İhracat yapanlara özel geliştirilen sistemle, ihracatçı çok daha ucuz ve kolay finansmana erişirken, bankaların bu kesime para vermek için birbiriyle yarışacağı bildirildi. İşte detaylar...



BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

Akdeniz, krediye ulaşmak isteyen ihracatçının elektronik ortamda portala giriş yaptıktan sonra kimlik doğrulayarak, şirketiyle ilgili tanımlamayı yaptıktan sonra kredi talebini İGE'ye ileteceğini söyledi.

Onbinlerce kişiye ucuz kredi geliyor! Yeni sistemle bankalar kredi vermek için yarışacak!

İhracatçının yaptığı kredi talebinin aynı anda tüm bankalar tarafından görülebileceği bir havuza ulaşacağını vurgulayan Akdeniz, “Talebin ardından bankalara 7 iş günü süre verilecek. Bu zaman içinde bankalar birbirlerinin verdiği teklifi görecek ve ihracatçıyı kim kazanmak istiyorsa, faiz, komisyon ve masraflar gibi kredi tekliflerini revize edebilecek” ifadelerini kullandı.

7 gün sonra bankaların nihai tekliflerinin İGE vasıtasıyla ihracatçıya iletileceği bilgisini veren Akdeniz, iki gün içerisinde bankaların ihracatçıya tekliflerini sunmak ve krediyi kullandırmak durumunda olacağını söyledi.

YENİ SİSTEM ŞUBATTA BAŞLIYOR

İGE Genel Müdürü Kasım Akdeniz, söz konusu sistemdeki amacın ihracatçıların bankacılık sektöründen kendi koşulları çerçevesinde en iyi faiz oranını almalarını sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Altyapı hazır. Testleri yapılmakta. Bu sistemle bankaları birbiriyle yarıştıracağız. Sistem önümüzdeki şubat ayında başlıyor* diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön