19 / 05 / 2024

Önce Amazon şimdi de Instagram! Arka arkaya dev ceza

Önce Amazon şimdi de Instagram! Arka arkaya dev ceza

AB, Amazon'un ardından en büyük ikinci cezası Instagram'a kesti Instagram tam 404 milyon euro para cezası ödeyecek. Nedeni ise çocuk bilgileri gizliliği...



AB, Amazon'un ardından en büyük ikinci cezası Instagram'a kesti. Gizlilik konusunda katı kuralları olan Avrupa Birliği Instagram'ı affetmedi. Amazon şirketine kesilen rekor ceza tarihin en büyük cezası olarak biliniyordu. Amazon 746 milyon euro para cezası ödemek zorunda kalmıştı. Onun ardından ikinci büyük ceza da Instagram'a verilmiş oldu. Instagram tam 404 milyon euro para cezası ödeyecek.

Peki Instagram bu cezayı haketmek için ne yaptı?

En sık kullanılan sosyal medya pratfomu bu dev cezayı çocukların çocukların mahremiyetini korumadığı için aldı. Karar İrlanda'dan alındı. Ödenecek ceza ise 405 milyon euro olmak kaydı ile kesinleşti.


Veri Koruma Komisyonu (DPC) İrlanda'da bulunuyor. Instagram ise ABD merkezli teknoloji şirketi Meta'ya ait bir platform... Instagram'a Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ni (GDPR) ihlal ettiği için bu yüklü ceza verildi. Gereçede Instagram'ın çocukların e-posta adreslerini ve telefon numaralarını korumaması ve çocukların gizliliğini ihlal etmesi olarak gösterildi.


Geri Dön