27 / 05 / 2024

Önce motorin sonra benzin! Zam geliyor

Önce motorin sonra benzin! Zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarına dolar kurundaki artış ve petrol fiyatları nedeniyle zam haberleri geliyor. Hafta içi motorine gelen zammın ardından benzin fiyatlarına da zamlanacak. İşte tüm detaylar...



PETROL FİYATLARINDA DALGALI SEYİR
Brent petrol, ABD’nin yakıt talebine ilişkin iyimserlik ile bir önceki seansta yükseliş kaydettikten sonra, perşembe günü kazançlarını genişletti. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 75-77 dolar aralığında satılıyor.

DOLAR/TL YÜKSELDİ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından dolar kuru 19.80 TL seviyesini aşarak rekor seviyeleri gördü. 19.80 TL'nin üstünde seyretmeye devam eden dolar kuru akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde etkili oluyor.

MOTORİNİN LİTRESİ 20 TL'YE DAYANDI
Ramazan Bayramında başlayan indirimlerle birlikte önce 20 TL ardından ise 18 TL'nin altına düşen motorin, perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısı gelen 76 kuruşluk zamla yeniden 20 TL'ye dayandı. Yeni zamla motorinin litresi İstanbul'da 19.50 TL, Ankara'da 19,74, İzmir'de ise 19,82 seviyelerine yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön