03 / 05 / 2024

One Hyde Park emlakta lüksü yeniden tanımladı!

One Hyde Park emlakta lüksü yeniden tanımladı!

Hafta içinde Londra'da açılışı yapılan 'One Hyde Park' binası, şimdiden gayrimenkul sektöründe lüksü yeniden tanımlayan yer olarak ün kazandı. Binanın değerinin 1 milyar sterlin olduğu belirtiliyor



 
Hafta içinde Londra'da açılışı yapılan 'One Hyde Park' binası, şimdiden gayrimenkul sektöründe lüksü yeniden tanımlayan yer olarak ün kazandı. Binanın değerinin 1 milyar sterlin olduğu belirtiliyor
 
Londra"nın merkezindeki Knightsbridge bölgesinde yer alan ve hafta içinde dünya sosyetesinin katılımıyla açılışı yapılan 1 milyar sterlin (2.5 milyar TL) değerindeki œOne Hyde Park adlı bina emlak çevrelerinde kendinden söz ettirmeye devam ediyor.
Binanın zemini kıymetli Breccia Paradiso mermeriyle döşenmiş dairelerinin metrekare fiyatı 6 bin sterlinden başlıyor. Bu, yıllık 26 bin sterlin gibi ortalama bir geliri olan bir İngiliz'in, 'One Hyde Park'ta sadece bir kahve makinasının kapladığı kadar alanı satın alabileceği anlamına geliyor. Ünlü Harrod's mağazasının hemen yakınındaki binanın gayrimenkulün kaymak tabakası için dengeleri yeniden kurduğu konuşuluyor.
Nick ve Christian Candy adlı iki kardeşin Katarlı yatırımcıların desteğiyle yarattığı bu lüks mabedindeki dairelerin bazılarının 100 milyon sterlin ve üstüne satıldığı belirtiliyor. Tek yatak odalı en ucuz dairenin satış fiyatının ise 6.5 milyon sterlin olduğu belirtiliyor.
Hafta içinde gerçekleştirilen açılış töreni, Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone'dan Londra sosyetesinin ünlü siması Tamara Beckwith'e pek çok ismin boy gösterdiği bir etkinlik oldu. Ancak etkinliğin en çok dikkat çeken isimlerinden biri şüphesiz, yüksek topuklu Louboutin ayakkabılarıyla mermer zeminde tıkırtılarla yürüyen projenin sahiplerinden Nick Candy'nin sevgilisi ve aktris Holly Valence oldu.
Açılışta konuşan binanın mimarı Richard Rogers, 'One Hyde Park'ın 21. yüzyılın anıtlarından biri olduğunu söyledi. Açılış resepsiyonuna katılan seçkin konuklardan öğle yemeğine de katılmak isteyenler az ilerideki Mandarin Oriental Oteli'ne limuzinlerle götürüldü. Yemekte masaların her birine Ulusal Tarih Müzesi, St Paul Katedrali ve Royal Albert Hall gibi Londra'nın simge yapılarının isimlerinin verilmiş olması da Rogers'ın iddiasını destekler nitelikteydi.
 
kutu
One Hyde Park'ta
neler düşünüldü
-Binadaki spa ve spor alanlarının tamamı projeyi geliştiren Candy & Candy tarafından tasarlandı.
-Daireleri satın alanlar açık ve koyu renk paletleri arasında seçim yapabiliyor. Koyu rengi seçenlerin dairelerinde Oryantal bej renkli taşlar ve gri Saint Laurent mermeri döşeniyor. Açık rengi tercih edenlerin daireleri ise cilalanmış Crema Marfil kireçtaşı kullanılıyor.
-Birçok dairede 50 metre uzunluğunda koridorlar ve 2.5 metre yüksekliğinde nikel kaplama sokak kapıları mevcut. Bazı dairelerin girişinden 180 derece açıyla Hyde Park'ı görmek mümkün.
-Tamamen mermer ve doğal taş kaplı banyolarda su geçirmez televizyonlar mevcut.  
-Binada kullanılan mermerler Brezilya, çin ve Mısır gibi pek çok farklı ülkeden temin edildi.
-Pencerelerde toplam 984 adet panjur var.    
 
 


Geri Dön