01 / 05 / 2024

Önem Mobilya, 'Elfida' markasıyla lüks mobilya üretecek

Önem Mobilya, 'Elfida' markasıyla lüks mobilya üretecek

Kayseri'de kanepe, koltuk, yatak ve oturma grubu üretimi yapan Önem Mobilya, çiçeği burnunda 'Elfida' markasıyla lüks mobilya üretecek... Firma Gaziantep'teki klasik mobilya iskelet fabrikasını Kayseri'ye taşımaya hazırlanıyor



Kayseri OSB'de kanepe, koltuk, baza ve   oturma grupları   üretimi yaptıklarını aktaran Önem Mobilya Yatak ve Ev Teks. San. Tic. Limited şžirketi ortağı Ali Erkılıç, 'Milay Dış Ticaret ile ticaretini yaptığımız mobilya sektöründe üretici firma olarak rol aldık. 'Elfida' markasıyla yeni modellerde mobilya ve oturma grupları üreteceğiz. Kayseri'de mobilya dekarasyon merkezi haline gelecek olan MOBİTEK'te bin metrekarelik bir shoowrom aldık. Yeni markamızla birlikte ürünlerimiz burada sergilemeyi planlıyoruz' dedi. Erkılıç, 'Kayseri'de lüks mobilya grupları üreteceğiz. Üreteceğimiz kanepe ve koltuklarda farklı tasarımlara imza atacağız. şžu anda OSB'de 2 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyoruz. Ancak yeni tasarımlarımızı hayata geçirmek amacıyla yine OSB'de toplam 10 bin metrekarelik bir üretim alanı aldık. İlerleyen aylarda yeni yerimize geçerek üretim kapasitemizi arttıracağız' şeklinde konuştu.

Gaziantep'te klasik mobilya iskelet fabrikalarının olduğunu belirten Ali Erkılıç, 'Irak bölgesinde klasik oymalı ürünlere de talebler çok oluyor. Gaziantep'teki fabrikamızdan bu ülkeye iskelet gönderiyoruz. Ancak bu fabrikayı da Kayseri'ye taşıyarak üretimi tek çatı altında toplayacağız. Mobilyalara yönelik hem klasik iskelet hem de farklı iskeletler üretmeyi planlıyoruz. Bu sayede üretim kapasitemizi ikiye katlayacağız. İstihdama 100 kişi daha katkıda bulunacağız' dedi.

Irak'ta 20 bin metrekare alanda üretim yapacak

Daha önce ihracat yaptıkları Irak'ta fabrika kurarak üretime geçtiklerini vurgulayan Ali Erkılıç, 'Irak'ta Süleymaniye ve Erbil şehirlerinde olmak üzere iki ayrı fabrikamız var. 200 çalışanla toplam 6 bin metrekarelik alanda üretim yapıyoruz. çalışanlarımızın 50'ye yakını Türk ustalardan oluşuyor. Irak insanına üretimi öğretiyorlar. Irak hükümeti 20 bin metrekare yer verdi. 10 yıl vergilerden muaf olunacak. İki ayrı fabrikayı tek çatı altında toplayacağız. şžu anda günlük 50-60 adet koltuk takımı yapılıyor. 350-400 arası yatak üretim kapasitemiz var. 5-6 ay sonra geçeceğimiz yeni yerimizde üretim kapasitemiz yüzde 200 civarında artacak' şeklinde konuştu. Erkılıç, 'Bu yıl otomatik deri kaplama   makinesi aldık. Teknolojiyi yakından takip etme çabasındayız. 2012 yılına yönelik yapacağımız yatırımlarla da hem makine parkurumuzu artıracağız hem de istihdama katkı sağlayacağız'dedi.

Dünya


Geri Dön