28 / 04 / 2024

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Ortadoğu'daki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ongan İnşaat, Avrupa yatırımları için düğmeye bastı. Firma ilk olarak Karadağ'da 2,5 milyon Euro'luk projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.



İnşaat ve elektrik taahhüt projeleri gerçekleştiren bir mühendislik ve uygulama şirketi. 2012'de Afganistan'a ardından Irak'a açıldı. 2014'ten itibaren yerli projelere hizmet veriyor. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; bugüne kadar 33 büyük ve küçük proje teslim etti. 2013 yılında Antalya'da sektördeki mühendisler tarafından kurulan BHG Yapı ise, Antalya'da bugüne kadar 24 konut projesi tamamlarken yeni projeler de geliştiriyor. Bu iki şirket 2018 yılında Maya Montenegro şirketini kurarak Avrupa ülkelerine odaklandı. Şirket ilk projesini Karadağ'da hayata geçiriyor.

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Maya Montenegro Kurucu Ortağı ve CEO'su Gani Uğur Bozel, Avrupa'daki ilk projeleri olan Bayview Hills Montenegro'ya 2,5 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını söylüyor.Toplam 52 daireden oluşan projede dairelerin satış fiyatları 75 bin ila 125 bin Euro arasında değişirken Eylül ayında teslim edilmesi planlanıyor. Bozel, Karadağ'da sadece 6 yalı dairesinden oluşan üst segment niş bir apartman kompleksinin denize sıfır ve kendi özel iskelesi olan yeni bir projenin startını verdikleri söylüyor. Bozel, Montenegro'da süren en büyük projelerden birinin yürüme yolu ihalesini alıp teslim ettiklerini belirtiyor.

Şirketin Portekiz'de arsasını satın aldığı proje aşamasında yeni bir yatırımı da bulunuyor. Karadağ'da üç ve Portekiz'de bir olmak üzere Avrupa'da dört farklı proje yatırımı bulunduğunu belirten Bozel, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere farklı Avrupa ülkeleriyle de bağlantılar kurduklarını vurguluyor.

Karadağ Türk müteahhitlerin yeni gözdesi oldu!


Geri Dön