06 / 05 / 2024

Onlara her zaman ihtiyaç var! Mini fırınlar kaç lira? 22 Ocak 2023 fiyat listesi...

Onlara her zaman ihtiyaç var! Mini fırınlar kaç lira? 22 Ocak 2023 fiyat listesi...

Boyutları küçük olduğu için genelde tezgah üstünde kendine bir yer edinen mini fırınlar çok revaçta. Her bütçeye uygun fiyatlarıyla dikkat çeken mini fırınlar Teknosa'da kaç liraya satılıyor?



Mini fırına olan ihtiyaç hiçbir zaman bitmez. Çoğu evde tamboy fırınlı ocaklar yer alsa da bir mini fırın da mutlaka bulunur. Kullanım ve temizliğinin kolay olması az yer kaplaması nedeniyle tecih edilen mini fırınlar çok da marifetli. Kek, börek ve diğer hamur işlerinin yanı sıra bir çok yemek de çok rahat bir şekilde pişirilir.  Peki mini fırın alırken nelere dikkat etmek gerekir? 

Onlara her zaman ihtiyaç var! Mini fırınlar kaç lira? 22 Ocak 2023 fiyat listesi...

Mini fırın almadan önce, konumlandırılacağı yere karar verilmeli. Çünkü fırının yerinin sürekli değiştirilmesi pek de önerilen bir durum değil. Fırın kapakları ısıyı dışarı kaçırmamalı, içeride tutmalı. Çift camlı fırın kapaklarında aralara girecek gıda kalıntılarını kolay temizlemek mümkün olmalı. Mini fırınlarda yalıtım çok önemli. Cihaz elektriği yeterince kullanmalı, yemekleri normal süresinde tam olarak pişirmeli. İyi yalıtımlı bir fırında yiyecekler, ayarlanan sıcaklıkta ve eşit pişecektir. Fırının pişirme opsiyonları da çok önemli.

Turbo özellikteki fırınlar, içerideki hava akımını orantılı şekilde dağıtır, yemeğin doğru ve vaktinde pişmesini sağlar. Bazı fırınlarda tepsi döndürme özelliği de var. Bu sayede el değmeden tepsi çevrilebilir. Fırının alt ve üst rezistansının iyi olması gerekir. Bazı yemeklerin üzerinin kızarması için fırının iyi ısı vermesi şart. İşe bu ısıyı sağlayan da rezistanslar.

Mini fırınlarda zamanlayıcı bulunması da önemli. Ayarlama yapıldığı zaman istenilen saatte fırın devreye girer veya kendini kapatır. Bu özellik sayesinde yemeğin pişme süresi de hesaplanır. Fırın alırken düğmelerine de dikkat edilmeli. Isı ve pişirme ayarlarının yapıldığı düğmelerin sağlam bir şekilde dönebilmesi gerekir. Çok sıkı ya da yumuşak olmamalı.

 


Geri Dön