15 / 05 / 2024

Ons altın 2 bin dolar sınırını geçti! Gram altın bin 250 liraya tırmandı! Altında yükseliş sürecek mi?

Ons altın 2 bin dolar sınırını geçti! Gram altın bin 250 liraya tırmandı! Altında yükseliş sürecek mi?

Uluslararası borsalarda altın yeniden 2 bin dolar seviyesini aştı. Ons altın en yüksek 2 bin 22 dolar seviyesine tırmanırken, gram altın fiyatları da yükselişe geçti. Şu saatlerde gram altın bin 250 liradan işlem görüyor.



EURO’DA ÇIKIŞ SÜRER Mİ?

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyon ile mücadele kapsamında faiz artırımlarına devam edeceğine yönelik beklentiler euro’da da değer artışını beraberinde getiriyor. Şu saatler Euro TL kuru yüzde 0,724 prim yaparak 21 liranın üzerinde bir seyir izliyor.

Uzmanlar, Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyonun yüksek seyrinin devam etmesi halinde Avrupa Merkez Bankası’nın da (ECB) faizleri artırmaya devam edeceğini, bunun da euroya değer kazandırmasını büyük olasılık olarak değerlendiriyor.

Diğer yandan uzmanlara göre, Euro Bölgesi’nde bankacılık sektöründeki krize yönelik endişeler ortadan kalkmış gibi görünüyor. Bu endişelerin ortadan kalkmasının ise önümüzdeki aylarda ECB’ye Fed faiz oranını yakalaması için oldukça fazla alan sağlayacağı görüşünü ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön