02 / 05 / 2024

Altın fiyatları yükselişte! 9 Şubat gram altın fiyatı kaç lira? Altında yükseliş devam edecek mi?

Altın fiyatları yükselişte! 9 Şubat gram altın fiyatı kaç lira? Altında yükseliş devam edecek mi?

Uluslararası borsalarda yükselişe geçen altın, Kapalıçarşı’da da hareketli günler yaşıyor. Gram altın fiyatları, ons altına bağlı olarak yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor.



ABD Merkez Bankası Fed’in politika faiz oranlarını 25 baz puan artırmasının ardından uluslararası altın fiyatlarında yön arayışı devam ediyor. Altının ons fiyatı geçen 2 hafta boyunca yatırımcısını kayba uğratırken, bu hafta genelinde yükseliş eğilimini sürdürdüğü gözleniyor.

Altın fiyatları yükselişte! 9 Şubat gram altın fiyatı kaç lira? Altında yükseliş devam edecek mi?

Ons altın bugün içerisinde en yüksek bin 885 doları, en düşük ise bin 872 doları görürken; saat 13:00 itibarıyla yüzde 0,40 oranında değer kazandı. Böylece altının onsu bin 883 dolar seviyesinde hareket ettiği dikkati çekiyor.

Ekonomim.com’da yer alan habere göre, uzmanlar önümüzdeki hafta makroekonomik veri takvimiyle birlikte piyasalarda beklentilerin belirginleşeceğini ve ons altın fiyatının buna göre yönünü tayin edeceği görüşünü paylaşıyor.

ABD ENFLASYONU BEKLENİYOR

Önümüzdeki hafta piyasalar açısından yakından takip edilecek veriler arasında ABD ocak ayı enflasyon verisi öne çıkıyor. Uzmanlar, ABD'nin ocak ayı enflasyon verisi ön plana çıkacağını ve küresel piyasalar açısından yön belirleyici olacağını savunuyor. Ekonomistler, ABD enflasyonunun ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 olarak gerçekleşmesini öngörüyor. Önceki enflasyon verisi  beklentilerin altında gelerek yüzde 6,5 olarak gerçekleşmişti. Altının ons fiyatında, teknik açıdan bin 860 dolar destek, bin 900 dolar direnç konumunda bulunuyor.

Gram altın fiyatı ne oldu? Çeyrek altın kaç liradan satılıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön