30 / 04 / 2024

Onur Sürmeli: Yüzde 2 maliyetle su yalıtımı mümkün!

Onur Sürmeli: Yüzde 2 maliyetle su yalıtımı mümkün!

Toplam bina maliyetinin yalnızca yüzde 2'si kadar bir masrafla su yalıtımının sağlanması mümkün oluyor. Onur Sürmeli, su yalıtımının sağladığı avantajlar nedeniyle, halkın bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtiyor




Daireler arasında ve bodrum katlarda meydana gelen su yalıtım problemleri nedeniyle ev sahipleri zahmetli, üstelik de oldukça masraflı bir tamir ve tadilat sürecine giriyor. 


Su sızıntısının sebep olduğu rutubet, nem ve küf ise astım, aleıjik reaksiyonlar, solunum yolu hastalıkları ve romatizma gibi rahatsızlıkları tetikleyerek insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Ev sahibi olmak isteyenlerin salın alma aşamasında binanın temelinden çatışma kadar su yalıtımlı olup olmadığını sorgulamaları ve tercihlerini su yalıtımlı binalardan yana kullanmaları, ileride bu tür problemler yaşamalarını önlüyor. Binaların inşaatı sırasında toplam bina maliyetinin yalnızca yüzde 2'si kadar bir masrafla su yalıtımının sağlanması mümkün oluyor. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, su yalıtımının sağladığı avantajlar nedeniyle, halkın bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtiyor. Su yalıtımının binaların depreme dayanıklılığını artırdığını kaydeden Sürmeli, 'Temel, perde beton, mahzen, bodrum, kapalı otopark gibi toprak altında kalan mekanlardaki kullanım, korozyonu engelleyerek binayı depreme karşı yapıyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön