27 / 04 / 2024

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.



Suudi Arabistan önderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya liderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanları Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen otuz beşinci Bakanlar Toplantısı'nda mevcut üretim kesintilerinin gelecek yılının sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman toplantısından sonra yaptığı açıklamada ülkesinin temmuz ayında gönüllü olarak günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisine gideceği bilgisini kaydetti. Bin Selman, bu sürpriz kararın duruma göre uzatılabileceğini aktardı.

OPEC in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Grup, 3 Nisan tarihinde yaptığı 48. Ortak Bakanlar İzleme Komitesi Toplantısı'nda ekimden bu yana devam eden günlük 2 milyon varillik üretim kesintisine ilaveten bazı ülkelerin mayıs itibarıyla günlük yaklaşık 1,6 milyon varil gönüllü kesinti yapma kararı aldığını kaydetmişti.

Suudi Arabistan ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkenin nisan ayında yaptığı bu gönüllü kesintilere rağmen, Brent petrolün fiyatı düşüş eğilimini devam ettirdi. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön