17 / 05 / 2024

OpenAI, iOS için ücretsiz ChatGPT uygulamasını başlattı

OpenAI, iOS için ücretsiz ChatGPT uygulamasını başlattı

Uygulama hem iPhone'larda hem de iPad'lerde çalışır ve buradan App Store'dan indirilebilir . OpenAI, uygulamayı önce ABD'de kullanıma sunduğunu ve "önümüzdeki haftalarda" diğer ülkelere yayılacağını söylüyor.



OpenAI daha önce bir mobil uygulamanın geleceğini ima etmemişti, ancak ChatGPT'nin inanılmaz popülaritesi göz önüne alındığında bu mantıklı. AI sohbet robotu geçen Kasım ayında piyasaya sürüldü, ancak kullanımda hızla arttı. Bazı dış tahminler, uygulamanın bu yılın Ocak ayına kadar 100 milyon kullanıcıyı çektiğini gösteriyor, ancak OpenAI bu rakamları hiçbir zaman doğrulamadı.

OpenAI'nin ChatGPT'yi pazarda konumlandırmaya yönelik biraz kararsız yaklaşımı göz önüne alındığında, uygulamanın lansmanı ilginç. Chatbot bir deney olarak piyasaya sürülmesine rağmen, kısa sürede robotu üniversite ödevlerinde kopya çekmekten iş uygulamalarına kadar her şey için kullanan bir tüketici kitlesi buldu. Şubat ayında OpenAI, şirketin en yeni dil modeli GPT-4 kullanılarak oluşturulan öncelikli erişim ve yanıtlar sunan ChatGPT Plus adlı uygulama için premium bir abonelik başlattı. Ayda 20 dolara mal oluyor.

Bugüne kadar OpenAI'nin dil modellerine mobil cihazlardan erişmenin en iyi yolu, şirketin GPT-4 destekli sohbet robotuna erişim sağlayan Microsoft'un Bing uygulamasını kullanmak olmuştur. ChatGPT'nin resmi bir uygulaması, bu kullanıcıların bazılarını, insanları Bing ve Edge'e çekmenin bir yolu olarak sohbet botuna erişimi kullanan Microsoft'tan uzaklaştıracaktır. Resmi bir ChatGPT'nin piyasaya sürülmesi, umarız, insanların mobil cihazlarda sohbet robotuna erişim sağladığını iddia eden sayısız spam ve sahte uygulamaya kaydolmasını da durduracaktır .OpenAI, iOS için ücretsiz ChatGPT uygulamasını başlattı

Elbette ChatGPT, web'de olduğu gibi mobil cihazlarda da aynı sorunları yaşıyor. Bunlar, botun tam bir güvenle bilgi üretme eğilimini ve mahremiyet korkularını içerir. OpenAI, kullanıcılara kısa süre önce konuşmaları özel yapma seçeneği verdi ve uygulamanın ana ekranı (yukarıda görüldüğü gibi), kullanıcıları uygulamada "hassas bilgileri" paylaşmamaları konusunda hâlâ uyarıyor.

Elektronik şirketi Micron'dan 500 milyarlık dev yatırım

Yapay zeka istihdama etki ediyor! 2030 yılına kadar 55.000 işçi işten çıkacak

İki büyük şirketten dev işbirliği! 


Geri Dön