28 / 04 / 2024

Ordu-Giresun havalimanında 26 Mayıs'ta ilk ticari uçuşlar başlayacak!

Ordu-Giresun havalimanında 26 Mayıs'ta ilk ticari uçuşlar başlayacak!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu - Giresun Havalimanında, 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söyledi.



Uzun uğraşların ardından höyle hir yatırımın Türkiye'ye kazandırıldığını vurgulayan Canikli, proje için şu ana kadar 300 milyon liranın üzerinde bir rakamın harcandığını söyledi. Projenin Ordu ve Giresun illeri olmak üzere Doğu Karadeniz'e çok ciddî katkı sağlayacağını anlatan Canikli, "Havalimanı olmadığı zaman buralara turistleri çekme imkanımız yok. Son yıllarda bölgemize özellikle körfez ve Arap ülkelerinden yoğun bir turizm talebi var. Şimdi buranın açılmasından sonra turistlerin bu bölgeleri daha çok tercih etmesini bekliyoruz. Karadeniz'e çok ciddî bir ivme katacak. Hem turizm hem de ekonomi anlamında çok katkı sağlayacak." şeklinde konuştu. 




DÜNYANIN SAYILI HAVALİMANLARINDAN OLACAK 

Canikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğunu söyledi. Havalimanının dünyada denize dolgu suretiyle yapılan sayılı havalimanlarından bii'isi olduğunu vurgulayan Canikli, "'O açıdan baktığımızda son derece önemli ve büyük bir yatırım. Bu sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir yatırım değil, dünyanın da odaklandığı bir yatırım. Son derece modern bir havalimanı yapılmakta." ifadelerini kullandı. 



Yeni Asya


Geri Dön