29 / 04 / 2024

Ordu Kumru içme suyu tesisine kavuşuyor!

Ordu Kumru içme suyu tesisine kavuşuyor!

Ordu’da içme suyu kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Kumru ilçesi içme suyu arıtma tesisi modernizasyon ve yenileme çalışmalarını tamamladı.




Ordu’da içme suyu kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Kumru ilçesi içme suyu arıtma tesisi modernizasyon ve yenileme çalışmalarını tamamladı.


MEVCUT TESİSTE BULANIKLIK SORUNU YAŞANMAKTAYDI


Kullanım ömrünün bitmesinden dolayı ihtiyaçlara cevap veremeyen, Kumru ilçe merkezi ve çevresinin içme suyu arıtımını sağlayan mevcut arıtma tesisi; mekanik aksamı eskimiş, betonarmesi yıpranmış ve eski teknoloji sistemlerinin uygulandığı yavaş kum filtreli havuzlara sahip ve özellikle yaz aylarında artan nüfus ile birlikte sağlıklı, temiz içme suyu ihtiyaçlarına cevap veremeyen, bulanıklık sorunları yaşayan bir tesisti.


TESİSİN KAPASİTESİ İKİ KAT ARTARAK 3500 M³/GÜNDEN, 7000 M³/GÜNE ÇIKTI


OSKİ Genel Müdürlüğü, 2014 yılında kurulum ve kurumsallaşma sürecinde zaman kaybetmeden yatırım faaliyetlerine başlayarak Kumru İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin modernizasyon çalışmalarına başladı. İlk olarak yavaş kum filtreli havuzlar yıkılarak yerine hızlı kum filtreli havuzlar inşa edildi. Tesisin kapasitesi iki kat artırılarak 3500 m³/günden, 7000 m³/güne çıkarıldı. Böylece özellikle yaz aylarında yaşanan bulanıklık sorunlarına son verildi.


OSKİ, 2015 YILINDA TESİSİ YENİDEN İNŞA ETTİ


OSKİ, arıtma tesisindeki modernizasyon çalışmalarını 2015 yılında da devam ettirerek mevcut tesisi yeniden inşa etti. Yapılan çalışmalar kapsamında içme suyunun kalitesi ve miktarının artışını sağlayacak durultucu ve havalandırma havuzları inşa edildi.


TESİSTE SON TEKNOLOJİK SİSTEMLER UYGULANDI


Tesisin otomasyonu genişletilerek içme suyunun kalitesi her aşamada izlenilebilir hale getirildi. Böylece suyun kaynaktan musluğa kadar berrak ve temiz kalmasını sağlayacak son teknolojik sistemler, arıtma tesisinde uygulanmaya başlandı.


MODERNİZE EDİLEN TESİS, DAHA AZ İNSAN GÜCÜYLE DAHA HIZLI ÇALIŞIYOR


Yapılan yenilikler ile arıtma tesisinin daha az insan gücüyle daha hızlı çalışması sağlandı. Giriş yapısı, depo borulamaları ve durultucu havuzlar, içme suyu arıtma tesisinin ömrünü uzatarak uzun yıllar Kumru ilçesine sağlıklı ve kaliteli içme suyu temini sağlayacak. Geriye kalan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının ise kısa sürede OSKİ ekipleri tarafından bitirilmesi hedefleniyor.


UZUN YILLAR HİZMET VERECEK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞA EDİLDİ


Konu hakkında bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, tesisin 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hemen projelendirilerek hayata geçirilecek yatırımlardan biri olduğuna dikkat çekerek; “Kumru İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin modernizasyonu ilk projelerimizden biriydi. Bulanıklık sorununu çözmek adına ilk hamlemiz ivedilikle inşa ettiğimiz hızlı kum filtreli havuzlarımız oldu. 2015 yatırım yılımızda baştan aşağı yenilediğimiz, özellikle mekanik ve otomasyon gibi teknik birimlerini modernize ettiğimiz tesis, Kumrulu hemşehrilerimize uzun yıllar hizmet verecek” dedi.


 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön