08 / 05 / 2024

Ordu Su Ürünleri Hali yenilendi!

Ordu Su Ürünleri Hali yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı Altınordu Su Ürünleri Hali, deniz ürünlerinin kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlara ulaştırılması amacıyla baştan aşağı yenilendi.



 

Ordu genelinde avlanan tüm deniz ürünlerinin toplanarak perakende pazarına dağıtımının yapıldığı Altınordu Su Ürünleri Hali, tadilatın tamamlanması ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından modern bir yapıya kavuştu. Halde balık alım satımının hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması amacıyla bazı yeni düzenlemeler de hayata geçirildi.

 

TADİLAT VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

 

Hizmet binasında yapılan tadilat çalışmaları kapsamında çatı ve elektrik tesisatı yenilendi, bina içi ve dışı boyandı. Balık alım satım işlemlerinin daha iyi yapılabilmesi amacıyla bina içerisinde oluşturulan 11 adet büro, balık komisyoncularına tahsis edildi. Bina çevresinde araç park yerleri, toptan satış alanları ve mezat alanı oluşturuldu; dış mekân aydınlatması ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bu kapsamda 2014 yılından bu zamana kadar tadilat, çevre düzenlemesi ve teknik ekipman için yaklaşık 500 bin TL yatırım yapıldı.

 

BUZ ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILDI

 

Günlük 1 ton olan buz üretim kapasitesi, yeni hizmete alınan buz makinesiyle birlikte 5 ton daha artırılarak 6 tona çıkarıldı, böylece çevre illerden gelen talepler de karşılanmaya başlandı.

 

Sabahın ilk saatlerine kadar devam eden mezatların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla farklı noktalara kamera yerleştirilerek satış ve mezat alanının izlenmesine imkân sağlandı. Mezat alanının iyileştirme çalışmaları ise hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

 

DENİZ ÜRÜNLERİ DAĞITIMI KONTROL ALTINA ALINDI

 

Avlanan tüm deniz ürününün toplanıp kayıt altına alındığı Altınordu Su Ürünleri Hali, il genelinde avlanan bu ürünlerin dağıtımının yapıldığı bir merkez olarak hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından tazeliği, avlanmaya ve tüketime uygunluğu gibi kontrolleri yapılan deniz ürünleri, vatandaşlara ulaştırılmak üzere satış tezgâhlarına gönderiliyor.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön