10 / 05 / 2024

Ordu Ünye'ye 40 milyon liralık yatırım!

Ordu Ünye'ye 40 milyon liralık yatırım!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen iftar programlarının 13.sü Ünye ilçesinde yapıldı. Ünye programına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve AK Parti Ordu Milletvekili Av. Oktay Çanak da katıldı.




Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen iftar programlarının 13.sü Ünye ilçesinde yapıldı. Ünye programına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve AK Parti Ordu Milletvekili Av. Oktay Çanak da katıldı.

 

BAŞKAN ENVER YILMAZ; “ÜNYE BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

 

Ünye İskele mevkiinde düzenlenen iftar programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilk kez yağmur yağmadan, çadır kurmadan bir iftar programı yapacaklarını belirterek; “Bu güzel mekânda iftarımızı açacağız. Diğer 11 ilçemizde hep yağmura denk geldik. Ünye bizim için gözbebeği, özel bir ilçemiz. Ünye her dönem siyasilere örnek olmuş bir ilçe. Ünye Belediye Başkanımız bizden 5 bin kişilik iftar programı talep etti. Görüyorum ki gelecek yıl bu sayıyı artırmamız gerekecek” dedi.

 

DEĞİŞİM SÜRECEK…

 

Büyükşehir olmadan önce Ünye’ye İl Özel İdaresi’nden aktarılan bütçenin 1 milyon lira olduğunu hatırlatan Başkan Enver Yılmaz; “Büyükşehir olduktan sonra bizim Ünye’ye 2 yıl içinde ayırdığımız bütçe tam 40 milyon lira. Bütçe kırk katı artmış. Bu yaptığımız ve yapacağımız yol, su ve diğer yatırımlarımız hemen belli olmuyor. 2 yıl içinde çalışmalar bittiğinde Ünye’de gözle görülür değişim belli olacak. Bizlerle aynı sofrada iftar açacak olan ve beş televizyon kanalı vasıtasıyla bizleri izleyen dünyadaki tüm hemşerilerimizin oruçlarını Rabbim kabul etsin” şeklinde konuştu.  

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ; “TÜRKİYE BÖLGESİNDE BİR İSTİKRAR ABİDESİ”

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada Ünye iskelesi ile küçüklüğüne ilişkin birçok anısı olduğunu söyleyerek; “İskele mevkii bizim çocukluğumuzun geçtiği yerdir. Sabahları iskeleye yanaşan balıkçı teknelerinin ağlarına takılan balıkları alırdık. Seçimlerden sonra ilk kez geldik. Dün Fatsa’da, iftar vesilesiyle Fatsalı vatandaşlarımızla buluştuk. Gece Büyükşehir Belediyemizin organize ettiği sahur programıyla Altınordulu vatandaşlarımızla bir araya geldik” dedi.

 

Konuşmasında Çin'de Müslümanlara karşı yapılan zulümle ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; “Çin’de yaşayan Müslümanların oruçları zorla açtırılarak, oruç ibadeti yapmalarına bile mani olundu. Orucu ben tutuyorum neden mani oluyorsun?  Zorla oruçları açtırılan bir 2015 yılı Ramazan ayını yaşıyoruz. Aynı şekilde komşumuz Suriye'de hangi köyü hangi örgütün ne zaman basacağı belli değil. Hangi köşede, hangi canlı bombanın patlayacağı belli değil. Ya da rejimin uçaklarının masum halkı hangi namazda, hangi iftar sofrasında vurarak öldüreceği belli değil. Irak da aynı şekilde, Yemen de aynı şekilde, insanlar aynı kabinenin mensupları, ortadan ikiye ayrılmış şekilde birbirlerine Ramazan gününde bile silah çekiyorlar. Çok şükür bu İslam coğrafyası içerisinde bölgenin göz bebeği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir istikrar abidesi olarak duruyor. Bundan dolayı Allah'a ne kadar şükretsek azdır" ifadelerini kullandı.

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ…

 

İftarları açtıktan sonra Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda ilk üçe giren Ünye,  Akkuş, İkizce ve Çaybaşılı öğrencilere Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük tarafından bisikletleri verildi.

 

Program Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından gerçekleştirilen gösteriyle devam etti. 

 




Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön