04 / 05 / 2024

Ordu Ünye'ye OSB müjdesi!

Ordu Ünye'ye OSB müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’nin 30 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesi’ne kavuşması için gerekli olan 2.5 milyon liralık paranın Bakanlık hesabına aktarıldığını söyledi.




Ünye’de Organize Sanayi Bölgesi kurulması için 30 yıl önce çalışma başlatıldı. Önce Eskikızılcakese’de kurulması planlanan yeni OSB’nin daha sonra yine aynı bölgenin ırmak kenarında oluşturulmasına karar verildi fakat İdare Mahkemesi, arsa sahiplerinin itirazı üzerine OSB’nin kurulması planlanan araziye “iptal” kararı verdi. Yeni OSB’nin kurulabilmesi ve Bakanlığın yeniden çalışma başlatabilmesi için ise arsa sahiplerine 2.5 milyon lira ödenmesi gerekiyordu. Çünkü 2.5 milyon liranın ödenmemesi halinde, yeni OSB’nin 10 yıl daha gecikme ihtimali bulunuyordu.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜNYE OSB’YE 2.5 MİLYON LİRA

 

İşte tam bu noktada Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konuyu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a iletti. Başkan Yılmaz başkanlığında Ünye’de gerçekleştirilen encümen toplantısında Ünye OSB’ye 2.5 milyon lira aktarılmasına karar verildi ve gerekli ödenek dün hesaplara yattı.

 

ÇAMYAR’DAN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve beraberindeki heyet, yeni OSB’ye desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Ben Ünyeliler adına Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum.  Bizim kendi imkanlarımızla belki 10 yıl daha gecikecekti. Büyükşehir Belediye Başkanımız devreye girerek Ünye’nin kangren olmuş sorununa neşter attı" şeklinde konuştu.

 

ÜNYE’DE YOL VE SUYA 15 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK

 

Ünye’nin sorunlarını çözmek için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Başkan Yılmaz; “Ünye ilçemizde yapmış olduğumuz yol yatırımı 10 milyon lirayı geçti. Suya yaptığımız yatırım ise şu aşamaya kadar 5 milyon lirayı buldu. Bir hamlede ve tek bir dokunuşla beraber 2.5 milyon liralık bir bedelin nakit olarak OSB’ye aktarılması önemli bir sayı ve birikimdir.  Bu anlamda da, yıllardır kangren olan OSB meselesinin yerel ayağı ilgilendiren bölümünü sorun olmaktan çıkartıp, bakanlıkla beraber yeni alanın bir an önce tahsisi ve oluşturulması hususunda üzerimize düşeni hep beraber yaptığımızı görüyorum. Sizden böyle bir takibin talebi olmamış olsaydı, bu süreç belki uzun süre daha devam edecekti bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

 

Bundan sonrada sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Başkan Yılmaz; “Önemli olan kangren olmuş bir sorunun nakit ödeme dışında işin psikolojini yönetebilmektir. Altınordu ve Fatsa’da OSB’lerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşmışken, Ünye’de hala bir OSB’sinin olmaması bence de ciddi bir sorun ve soru işaretidir. Ordu’nun en büyük ilçelerinden birisinin sorununun giderilmesi, o bölgede çok acil ihtiyacını hissettiğimiz OSB’nin alt yapısının hazırlanması konusunda önemli bir adımdır.  Ankara  kısmında Başbakan Yardımcımız ve biz zaten devrede olacağız. Bundan sonraki süreci de hep beraber takip edelim. Önümüzdeki hafta da Bakanlığa ait bölümlerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız. Ünye ilçemize hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön