16 / 05 / 2024

Fatsa ve Ünye'ye baraj müjdesi!

Fatsa ve Ünye'ye baraj müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talebi üzerine Fatsa ve Ünye ilçelerinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak iki barajın bir an önce başlayıp bitirilmesi için talimat verdi.



 

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde  bulunmak üzere Ordu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Bakan Eroğlu'na il genelindeki yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  8 göletin 6'sının ihalesinin yapıldığını 2 tanesinin yapılmak üzere olduğunu belirterek Fatsa ve Ünye ilçelerine iki adet baraj taleplerinin olduğunu söyledi.

 

BAŞKAN YILMAZ'IN TALEBİ ÜZERİNE TALİMAT VERDİ

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başkan Enver Yılmaz'ın bilgilendirme sunumunun ardından, acil olan yatırımların bir an önce başlatılıp bitirilmesi için talimat verdi.  Bakan Eroğlu, Fatsa içme suyunu 50 yıl karşılayacak ''Hisarbey Barajı, Arıtma Tesisi ve Su İshale Hattı'' Projesi, Ünye Barajı, 2 adet yeni ırmak ıslahı projesi, Bolaman Akise Tepesi "B Tipi Mesire Alanı" Projesi, Melet Irmağı ve Civil Deresi Projeleri'nin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

 

245 MİLYON LİRALIK YATIRIM

 

Ordu'da 245 milyon lira değerinde 62 projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; "Bugün Ordu'ya 55 milyon lira değerinde 20 adet müjde ile geldik. Daha önce de Ordu için 42 müjde vermiştik. Şimdi bu sayıyı 62'ye çıkarmış olduk. Bunların da toplam değeri 245 milyon liradır. Bakanlığımız Ordu'yu çiçek gibi yapacak" dedi.

 
20 YENİ MÜJDE

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Ordu'daki yatırımlarına değinen Bakan Eroğlu; " Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün İlküvez  ve Üniversite Göletleri, Merkez Acısu , Melet Irmağı  Deresi, Uzunisa, Kökenli  Köyleri ve arazisi, Civil Irmağı, Çatalpınar İlçe Merkezi  Keş Deresi, Kumru Demircili Mahallesi Elekçi Irmağı, Mesudiye Güzle Köyü Sivrice Mahallesi Derin deresi, Ünye Tabakhane Deresi ile Perşembe Kovanlı Köyü Büyükağız Deresi ıslahı  olmak üzere 9 adet proje, Orman Genel Müdürlüğünün 6 adet, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 4 adet, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Kabadüz-Yokuşdibi  Beldesi ve Topçam'da  anlık hava durumu bilgilerinin vatandaşa sunulması, tahminlerin hazırlanması, tahmin tutarlılıklarının artırılması amacıyla 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulacak" dedi.

 

ORDU'YA 13 YILDA 11 MİLYAR TL YATIRIM

 

1 Mart 2013 ile 17 Mayıs 2014  tarihleri arasında Ordu'ya 42 müjde verdiğini hatırlatan Bakan Eroğlu; "42 müjdemizden 34 adedi tamamlandı, 8 tanesi ise devam ediyor. Ordu'ya son 13 yılda 11 milyar TL'lik destek sağladık" dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön