25 / 07 / 2024

ordu baraj projeleri

ordu baraj projeleri

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun en yoğun nüfuslu ilçelerinden olan Ünye ve Fatsa’nın içme suyu sorununu çözmeye hazırlanıyor.

Fatsa ve Ünye'ye baraj müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talebi üzerine Fatsa ve Ünye ilçelerinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak iki barajın bir an önce başlayıp bitirilmesi için talimat verdi.

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ordu İlküvez Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı açıklamada, Ordu'daki İlküvez Barajı inşaatının tamamlandığı belirtti.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Ordu Boztepe'de dönüşüm tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli seyir terasları arasında yer alan Boztepe’de değişim yaşatacak projeleri sürdürüyor.

Ordu'daki Ters Ev'e yoğun ilgi!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin özgün projeleri arasında yer alan Ters Ev Ordu'nun cazibe merkezlerinden biri olacak.

Ordu Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi'nde inşaat yükseliyor!

Ordu’yu geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi”nin inşaatını tamamlıyor.

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

TOKİ Samsun ve Ordu projeleri tamamlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Samsun ve Ordu şantiyelerinde incelemeler yaptı.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Ordu Gölköy'e yeni yatırım müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada Gölköy'deki yatırımların planlandığı gibi ilerlediğini ve 2017 yılında yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Ordu projeleri insansız hava araçlarıyla takip ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, büyük ölçekli projelerindeki ilerlemeleri insansız hava araçlarıyla (İHA) takip ediyor.

Ordu'ya iki yeni gölet inşa edilecek!

Ordu’da su depolama kapasitesinin arttırılması, büyük sulama projeleri dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve yöreye içme suyu sağlanması amacıyla planlama ve projeleri bitirilip ihale aşamasına getirilen 5 göletin yanı sıra 2 adet yeni göletin planlamasına başlandı.

ordu baraj projeleri Haberi

ordu baraj projeleri


OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve beraberindeki heyet, Ordu’ya yapılacak baraj ve gölet projeleri için Ankara’da çeşitli bürokrat ve yöneticilerle bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi. Baraj ve gölet projelerinin fizibilite çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Ünye ilçesi Yeşilkent Mahallesi’nde yapılması planlanan barajla gelecekte 210 bin kişinin ve Fatsa ilçesi Bolaman Irmağı üzerine yapılması planlanan Hisarbey Barajı projesiyle 230 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu projelerin yanı sıra Ordu’nun çeşitli bölgelerine 8 adet su göleti yapılarak, ilçelerin nüfusuna uzun süre hizmet verecek içme suyu yapısı da oluşturulacak.

ÇEŞİTLİ BÜROKRAT VE YÖNETİCİLER ZİYARET EDİLDİ

OSKİ heyeti, yatırımlarla ilgili Ankara’ da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Çevre...