05 / 05 / 2024

Ünye ve Fatsa'ya içmesuyu barajları inşa edilecek!

Ünye ve Fatsa'ya içmesuyu barajları inşa edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun en yoğun nüfuslu ilçelerinden olan Ünye ve Fatsa’nın içme suyu sorununu çözmeye hazırlanıyor.




OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve beraberindeki heyet, Ordu’ya yapılacak baraj ve gölet projeleri için Ankara’da çeşitli bürokrat ve yöneticilerle bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi. Baraj ve gölet projelerinin fizibilite çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Ünye ilçesi Yeşilkent Mahallesi’nde yapılması planlanan barajla gelecekte 210 bin kişinin ve Fatsa ilçesi Bolaman Irmağı üzerine yapılması planlanan Hisarbey Barajı projesiyle 230 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu projelerin yanı sıra Ordu’nun çeşitli bölgelerine 8 adet su göleti yapılarak, ilçelerin nüfusuna uzun süre hizmet verecek içme suyu yapısı da oluşturulacak.

 

ÇEŞİTLİ BÜROKRAT VE YÖNETİCİLER ZİYARET EDİLDİ

 

OSKİ heyeti, yatırımlarla ilgili Ankara’ da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’yla vana üretimi yapan bir fabrikaya teknik gezi düzenledi.  Yatırımların çoğunu öz kaynaklarıyla gerçekleştiren OSKİ, uzun ve geniş kapsamlı projelerin alt yapısını oluşturdu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön