13 / 05 / 2024

Fatsa ve Ünye'nin Adliye Sarayı nereye yapılacak?

Fatsa ve Ünye'nin Adliye Sarayı nereye yapılacak?

Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet verecek olan ortak bir adliye binasının yapılmasının planlandığı bildirilirken yer konusunda mutabakata varılamaması en büyük sorun olarak görülüyor. Adliye Sarayı’nın Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet vereceği öğrenildi.



Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet verecek olan ortak bir adliye binasının yapılmasının planlandığı bildirilirken yer konusunda mutabakata varılamaması en büyük sorun olarak görülüyor. Adli işlemlerin daha hızlı ve tek merkezden yönetilmesi için yapılması düşünülen ortak Adliye Sarayı’nın Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet vereceği öğrenildi. Sürekli olarak gelişen ve büyüyen Fatsa ile Ünye ilçeleri için ortak Adliye Sarayı önerisi şu anlık sadece planlamadan ibaret. Yer konusunda mutabakata varılması halinde projesi çizilecek ve en kısa süre içerisinde yapımına başlanılacak. Geçmişten günümüzü uzanan Fatsa ve Ünye arasındaki rekabetten kaynaklı olarak her iki ilçede Adliye Sarayı’nın kendilerine yakın olmasını istiyor. Bu yüzden Adliye Sarayı’nın hangi ilçeye daha çok yakın olacağı şimdiden kamuoyu tarafından merak edilmeye başlandı.


Gazetemiz muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fatsa ve Ünye Cumhuriyet Başsavcıları, ortak bir Adliye Sarayı yapılması noktasında uzlaştı. Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Başçelebi, Fatsa ve Ünye arasındaki hazine arsalarını gözden geçirerek en uygun yer olarak Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılması düşünülen ‘Harikalar Diyarı’ projesinin yapılacağı arsanın kenarında 5 dönümlük bir alanı uygun gördü. Ancak bu arsanın tahsisi noktasında bir gelişme kaydedilemedi. Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ise Eskikızılcakese Mahallesi sınırlarında bir arsa bularak buraya yapılmasını önerdi. Yalnız buranın Fatsa ilçesine uzak olması ve Ünye ilçesine yakın olması nedeniyle sıcak bakılmıyor. Her iki ilçede kendisine yakın olarak yapılmasını istediği ortak Adliye Sarayı noktasında yer araştırmasını sürdürüyor.


Ortak Adliye Sarayı’nın yapılmasıyla birlikte adli işlemler her iki ilçe içinde tek merkezden yürütülmüş olacak. Bu şekilde daha az personel tahsis edilmiş ve adli işlemlerdeki aksaklıkların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca her iki ilçe içinde mevcut adliye binaları boşaltılacağı için buralar farklı bir alanda değerlendirilerek her iki ilçede kazançlı çıkmış olacak. Yeni yapılacak Adliye Sarayı ülke standartlarına göre yapılacağı için vatandaşlara daha hızlı, kaliteli ve güvenli bir hizmette verilmiş olacak. Ayrıca mahkeme süreçleri devam eden veya hükmü kesinleşmiş olan zanlıların Ünye Cezaevine nakli daha kolay ve hızlı olmuş olacak.


Sürecin hızlandırılması için milletvekillerinin, yerel yönetimlerin ve STK’ların bu konudaki tavrı ise hayati önem taşıyor.


Mir Kuzey


Geri Dön