29 / 04 / 2024

Ünye'ye havuz müjdesi!

Ünye'ye havuz müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde yaşanan doğal gaz sorununu mahkemeden çıkardıkları ara kararla çözüme kavuşturduklarını söyledi Yılmaz Ünye ilçesine bir de havuz müjdesi verdi.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde yaşanan doğal gaz sorununu mahkemeden çıkardıkları ara kararla çözüme kavuşturduklarını ve bu sayede Ünye’ye 2017 yazında verilmesi planlanan doğal gazın 16 ay daha erken geleceğini söyledi. Başkan Yılmaz Ünye ilçesine bir de havuz müjdesi verdi.

 

Ünye’yi modern bir kent yapmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, doğal gaz yatırımlarından çöp ayrıştırma tesisine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Ünye’de kamulaştırma nedeniyle tıkanma noktasına gelen doğal gazla ilgili sorunu çözdüklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ünye’de doğal gaz şehir girişi tesisinin yapılacağı alanın kamulaştırma çalışmalarında hak sahibiyle anlaşılamaması nedeniyle olay mahkemeye intikal etmişti. Biz de bunun üzerine yaklaşık bir maliyet belirledik. Mahkemeye hak sahibine yapılacak ödeme için belli bir miktar parayı bloke etmeyi teklif ettik ve bizim çalışmalarımıza izin vermelerini istedik. Mahkeme de bizim bu teklifimizi kabul etti ve geçiş izni verdi ancak mahkeme süreci devam ediyor. Bu süreç sonuçlandıktan sonra bloke edilen paradan arazinin bedeli ilgili şahsa ödenecek. Bu girişim, bize doğal gaz çalışmalarında tam 16 ay kazandırmış oldu. İnşallah Aralık ayında Ünye doğal gaza kavuşacak” dedi.

 

SİSTEM TIKIR TIKIR İŞLİYOR

 

Başkan Yılmaz, altyapı konusunda çalışmaların sistemli bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımız evlerinde bir an önce doğal gaz kullanmayı ne kadar istiyorsa bizler de altyapı çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanıp sıcak asfalt çalışmalarına başlamak istiyoruz. Elektrik, iletişim, doğal gaz, su ve kanalizasyon çalışmalarının bitmesi lazım. AYKOME birimimiz vasıtasıyla bunların hepsini takip ediyoruz. Sistem tıkır tıkır işliyor” şeklinde konuştu.

 

Canlı yayında birçok konuya değinen Başkan Enver Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şöyle:

 

ÜNYE’YE HAVUZ MÜJDESİ

 

Ünye Çamlık Projesi’nde ihale süreci, sorunsuz bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. İhale onaylandıktan sonra, projenin görselleriyle birlikte son durumunu kamuoyuyla paylaşacağız. Bilindiği gibi Ünye’de maalesef kamuya veya özel sektöre ait bir yüzme havuzu yok. Çamlık projesiyle Ünye ilçemize bir de yüzme havuzu yapacağız. İnşallah yüzme havuzu, fitness salonu ve diğer sosyal imkânları artırıcı yönleriyle Çamlık, Ünye ilçemize kazandıracağımız çok güzel bir sosyal alan olacak.

 

YENİ ÇÖP AYRIŞTIRMA TESİSİYLE İLGİLİ YASAL SÜREÇ BAŞLADI

 

Ünye’ye yapılacak çöp ayrıştırma tesisini, vatandaşımızdan gelen talep üzerine Cevizdere Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan ve şu anda kömür deposu olarak kullanılan alan üzerine yapacağız. Kızılcakese’ye yapılacak tesisin ihalesini gerçekleştirmiştik; fakat iptal ettik. Cevizdere Mahallesi’ne yapacağımız tesisle ilgili yasal süreci başlattık. Bundan dolayı zaman kaybımız var. Ünyeli hemşehrilerimizden biraz daha sabır bekliyoruz.

 

ÜNYE OSB’DE İŞLER RAYINA GİRDİ

 

Ünye Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili mütevelli heyetinin oluşturulması çalışmaları devam ediyor. Mütevelli heyetinde, Ordu Büyükşehir Belediyesini temsilen yer alacak kişilerin isimleri Ordu Valiliğine bildirildi. Yakın zamanda mütevelli heyeti, kendi içinde seçim yaparak yönetim kurulu ve idari yapısını oluşturacaktır. Bu noktadan sonra da çalışmaların 2-3 kat artacağına inanıyorum. 40 yıldır sorunlarla boğuşan Ünye OSB’de işler rayına girdi.

 

Ünye Belediyesinin talebi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisimizde Atatürk Parkı ve üzerindeki tesislerin işletmesinin ihale edilmesiyle ilgili bir karar aldık.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön