29 / 04 / 2024

Ordu'da skate park inşa edilecek!

Ordu'da skate park inşa edilecek!

Ordu’da yine bir ilki gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, gençlerin son yıllarda büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten spor dallarına destek vermek amacıyla kaykay pisti (skate park) inşa edecek.




Ordu Büyükşehir Belediyesi, spor dallarındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Ordu’da yine bir ilki gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, gençlerin son yıllarda büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten spor dallarına destek vermek amacıyla kaykay pisti (skate park) inşa edecek.

 

TOPLAM 850 METREKARELİK ALAN

 

Kaykay ve paten sporlarını yapan gençlerin taleplerini göz ardı etmeyen Büyükşehir Belediyesi, gençlerin düşüncelerini de alarak pist yapımı için proje hazırladı. 850 metrekarelik alanda oluşturulması planlanan kumsal skate park, Altınordu ilçesinde İlkadım Anıtı’nın yanındaki alana inşa edilecek. Gelen talepler doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında zemin, mevcut kottan 80 cm düşürülerek seyir terası oluşturulacak. Seyir terası, oturma alanı ve dış mekan ise ahşap kaplama yapılacak. 

 

ALANDA 8 AYRI MODÜL BULUNACAK

 

Pistin içerisinde paten yapanların kullanımına uygun zemin (saha betonu) oluşturularak, özel tasarımlı kaykay üniteleri bu sahaya yerleştirilecek. Ayrıca 8 ayrı modülün yer aldığı pistte kaykay ünitelerinin yüzeyi  6 mm’lik abaka ağacı  ile kaplı olacak. Pist için ihale hazırlıklarının devam ettiği kaydedildi.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön