18 / 05 / 2024

Ordu'daki 752 kilometrelik asfalt çalışması tamamlandı!

Ordu'daki 752 kilometrelik asfalt çalışması tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,752 km'lik Sıcak Asfalt Yol Projesi'yle birlikte vatandaşlarının yüzünü güldürüyor.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "2017 yılının sonu kadar bin 300 km'lik sıcak asfalt dökümünü gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' dedi.



AKKUŞ'TAN Mesudiye'ye, İkizce'den Kabadüz'e kadar Ordu'nun her noktasında ekiplerini seferber eden Büyükşehir Belediyesi, yol konusunda yıllarca hep sorunlarla iç içe yaşamış vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ulaşım ağı olarak Trabzon'un 12 bin km'lik yol ağının ardından 10 bin 296 km'lik mesafe ile Türkiye'nin ikinci ili olan Ordu, iki yıl içerisinde sıcak asfaltına kavuşuyor. 



752 km'lik Sıcak Asfalt Yol Projesi'yle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ihale dışında 600 km asfaltı da 2017 yılının sonuna kadar Ordumuza kazandıracağız diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "2017 yılının sonu kadar bin 300 km'lik sıcak asfalt dökümünü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ordu ile Edirne arası mesafe kadar sıcak asfalt döküyoruz. Bir yerel yönetim, bir belediye 1.300 km asfalt döküyorsa o yerel yönetime ve belediyeye söylenecek tek bir söz var: Allah bu hizmete vesile olan herkesten razı olsun. Bu millete hizmet etme konusunda teveccüh gösterip, bu yönetimlerin seçilmesine vesile olan hemşehrilerimize, siz kardeşlerimize gönülden minnet duygularımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 2016 yılında sadece ulaşım hizmetlerine 200 milyon lira kaynak ayrıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu yıl sadece yol için ayırdığımız, ihalesini yaptığımız, yatırım programına koyduğumuz veya bankada bloke ettiğimiz para; yol için 200 milyon lira, sadece su ve kanalizasyon için ayırdığımız kaynak 70 milyon lira. 30 yıl önce yapılması gereken yollan şimdi yapıyoruz.


YOLA 1 YILDA 200 MİLYON LİRA YATIRIM 


Hedefimiz, il genelindeki yolların tamamını sıcak asfalt haline dönüştürmek. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Altmordu ilçemizde burası gibi üç ayrı grup yolunda çalışma yapılıyor. İl genelinde ise 100 farklı noktada yol çalışmalarımız devam ediyor. 19 ilçede, 200 ayn noktada şimdiye kadar yaklaşık 12 bin m uzunluğunda 58.000 metreküp taş duvar ve 350 m uzunluğunda 1.000 metreküp betonarme duvar yapıldı. Türkiye genelinde kilometrekare ye 430 metre köy yolu düşerken, bu değer Ordu ilinde 1.730 metre olarak belirlendi. Bir başka ifadeyle Ordu ilindeki kırsal alan yol yoğunluğu Türkiye ortalamasının 4 katından fazla" diye konuştu. 



Star


Geri Dön