05 / 05 / 2024

Ordu'daki 99 projenin açılışı yapıldı!

Ordu'daki 99 projenin açılışı yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve genel idare tarafından Ordu genelinde son 22 ay içerisinde yapımı tamamlanan yaklaşık 244 milyon lira değerindeki 99 kamu yatırımı için toplu açılış töreni düzenlendi...




Ordu Büyükşehir Belediyesi ve genel idare tarafından Ordu genelinde son 22 ay içerisinde yapımı tamamlanan yaklaşık 244 milyon lira değerindeki 99 kamu yatırımı için toplu açılış töreni düzenlendi.


Açılan 99 kamu yatırımı içerisinde yer alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Prof. Dr. M. Hilmi Güler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Ordu Milletvekili Av. Oktay Çanak, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



BAŞKAN YILMAZ: “EN ÜCRA KÖŞELERE DE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”


Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu kurumsal kimliği ile hizmetlerini en üst seviyede devam ettirdiğini, 19 ilçenin en ücra köşesine kadar hizmet götürebilecek kapasiteye ulaştığını belirten ve açılan projeler içerisinde yer alan, kamuoyu tarafından yoğun ilgi çeken Tedes ve Wi-Fi konularında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Altınordu ilçemizin en büyük sorunu trafiktir. Bunun çözümü de çevre yolunun devreye girmesi olacaktır. Çevre yolu açılana kadar bu sorunun çözümü için Tedes Projesi’ni devreye alacağız ve bu proje 15 Kasım’dan itibaren hizmete girecek. Bu proje hakkında bilinçli bir karalama kampanyası yapılıyor,  herkese ceza yazılacak gibi bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Sadece kırmızı ışık ve hız sınırı ihlallerinde ceza uygulanacak ki bu dünyanın her yerinde böyledir. Bunun dışında cezai bir uygulama olmayacak” şeklinde konuştu.


TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ ÜCRETSİZ Wİ-Fİ ALANI ORDUMUZDA


Hükümetin en son seçim beyannamesinde yer alan gençlere ücretsiz internet hizmeti verilmesini talimat kabul ettiklerini ve hükümetten önce ücretsiz internet çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Altınordu’nun tüm sahil şeridi ve Cumhuriyet Meydanı, Perşembe ve Ulubey Meydanları, Fatsa’da Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve sahil şeridinin tamamını, Ünye’de Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Parkı’nın bulunduğu alanı ücretsiz internet ile donattık. 10 günlük süre içerisinde sadece Altınordu ilçesinde 320 bin kullanıcı ücretsiz internet hizmetinden faydalandı. Ordu olarak Türkiye’de büyükşehirler ve diğer iller arasında alan itibariyle en fazla ücretsiz internet hizmetinin verildiği il olmanın onurunu yaşadık” dedi.


Konuşmasının sonunda Ordu Giresun Havalimanı’na da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı resmi verilerine göre günlük 7 uçağın iniş yaptığını, bu sayının kasım ayında 10’a yükseleceğini ve Ordu Giresun Havalimanı’nın kalkan uçakların doluluk oranı itibariyle Türkiye’de 5. sırada olduğunu söyledi.


ORDU’DA 4 MİLYARLIK KAMU YATIRIMI


Yaptığı konuşmada yapılan yatırımların önemine vurgu yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Eskiden köylerde yatırımın izlerine rastlamamız mümkün değildi. Şimdi köylerde bile yatırım var. Köylere yapılan yatırımlar eskiden bir ilçeye, bir ilçeye yapılan yatırım bir ile yapılmazdı. Birçok temel atma töreni yapılırdı ancak açılışlarını göremezdik. Ancak şu anda Ordu’da yaklaşık 4 milyar liralık devam eden kamu yatırımı var. Şimdi ise 22 ay gibi kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanan yaklaşık 244 milyon liralık 99 yatırımın açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Ordu’da yürüttükleri projelere değinen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça; İçme Suyu, Botanik Park, Tabiat Parkları, Taşkın Koruma Çalışmaları, Göletler ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Prof. Dr. M. Hilmi Güler; “Ordu’da çocukluğumuzdan beri söylenen Dere Yolu, Üniversite gibi projelerin şimdi hayata geçirildiğini görüyoruz. Adı 44 ve 99’la başlayan toplu açılış törenleri düzenleniyor. İstanbul ve Ankara’da ne varsa Ordu’da da yapılıyor ve yapılmaya devam edecek” dedi.


OLMAZ DENİLEN PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ


Açılış için 99 rakamını özellikle tercih ettiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; ”Bugün 99 tesisin açılışını yapıyoruz. 99 sayısını özellikle tercih ettik. Burada bulunan hemşehrilerimize 99 sayısının ne anlama geldiğini izah etmemize de gerek yok. 99 İsm-i Celil hürmetiyle başlanılan bu hizmetlerin çok güzel sonuçlar vermesini, Ordu halkına çok faydalı hizmetler sağlamasını temenni ediyoruz. İnşallah yapılan yatırımlar Ordumuza ve Ordu halkına son derece güzel hizmetler olarak dönecek. Hepimiz bunları yakinen günlük hayatımızda hissedeceğiz” şeklinde konuştu.


Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasının devamında; “Güzel hizmetler alan Ordu ilimize özellikle son 13 yıllık AK Parti iktidarları sırasında yaklaşık 10.8 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu süreçte Havalimanı, Çevre Yolu, Sahil Yolu, Okullar, Hastaneler gibi olmaz denilen birçok yatırım tamamlandı. Bugün de yapımı tamamlanan 244 milyon lira değerindeki 99 projenin açılışını gerçekleştirmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Yapılan çalışmaların Ordu halkına çok faydalı hizmetler sağlamasını temenni ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından, yol yapım çalışmaları, Ordu Şehir Ormanı Botanik Bahçesi, Ordu Gençlik Merkezi, OBB Anadolu İmam Hatip Lisesi, Altınordu Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulu, Ünye Sevgi Evleri gibi 99 yatırımın açılışı, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali irfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön