07 / 05 / 2024

Ordu'daki Öğretmenler Sitesi davası dönüşümü yavaşlattı!

Ordu'daki Öğretmenler Sitesi davası dönüşümü yavaşlattı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz: Öğretmenler Sitesi, bugün Ordu’da kentsel dönüşüm gereği görülen en riskli binalardır. Bu sitedeki vatandaşlarımıza Bakanlık, gerekli uyarıları yapacaktır." dedi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu gündemi ve hedefler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Altınordu ilçemizde açılan, yürümekte olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı’nın önderliğinde Danıştay’a açılan bir dava var. Burayla ilgili bilirkişi incelemelerini yaptı. Önümüzdeki zaman zarfında bu süreci takip edeceğiz. Bizim hızımızı da yavaşlatan bu dava açılmasaydı, biz hayli yol alacak ve inşaata başlamış olacaktık. Öğretmenler Sitesi’nin kentsel dönüşüme alınmasıyla ilgili karar Bakanlığa aitti. Benim bu süreçten sonra burayla ilgili bir talebim de olmayacak. Bizim amacımız, Otogar da dahil bu bölgedeki yapılacak işleri vatandaşlarla da görüşerek yerine getirmek. Altınordu ilçemizde stadyumun da içinde olduğu alanda birbiriyle bağlantılı işlerimiz var. Mevcut Yeni Çarşı’nın bu uygulamaya alınabilmesi için oradaki esnafımızın Altınordu Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de sürdürdüğü hizmet binasının alt katının hazır hale getirilmesi gerekiyor. Rus Pazarı ve Yeni Çarşı esnafımız oraya geçtikten sonra çalışmaları başlatacağız. Ayrıca Kamyon Garajı olarak bilinen alan rezerv alanı olarak ilan edilmişti. O alana biz, Öğretmenler Sitesi ve Eski Sanayi Sitesi’nin olduğu alanda konutları olanlar için yerleşim yapacaktık. Biz, buranın devrini Toki’ye yaptık ve buraya yaklaşık 380 konut yapılacak ve tabiri caizse muhteşem konutlar olacak. Önümüzdeki günlerde de fiilen inşaatına başlayacağız. Öğretmenler Sitesi, bugün Ordu’da kentsel dönüşüm gereği görülen en riskli binalardır. Bu sitedeki vatandaşlarımıza Bakanlık, gerekli uyarıları yapacaktır.


“ŞEHİTLİK ANITI YAPILACAK”


Ordu’ya bir şehitlik anıtı yapacaklarını söyleyen Enver Yılmaz, “Sahilde bulunan Ay Işığı Düğün Salonu’nu yıkarak yeni bir peyzaj düzenlemesi yapacağız. Yeni bir şehitlik anıtı için hazırlıklarımız devam ediyor. Daha önce Ordu Lisesi’nin karşısında düşündüğümüz bu projeyi, mülkiyet sorunundan dolayı o bölgeye yapmaktan vazgeçtik. Daha sonra teleferiğin yanında törenlerin yapılacağı meydanımızı biraz daha genişleterek bir proje oluşturduk. Orada orta ölçekli bir şehir meydanı ortaya çıkacak ve Ordu’da bir şehitlik anıtına kavuşmuş olacağız. Yakın bir süre içerisinde buranın da ihalesini yapacağız.



Ordu Yorum


Geri Dön