28 / 04 / 2024

Ordu'nun batı ve doğu bölgeleri Meletpark'la birleşecek!

Ordu'nun batı ve doğu bölgeleri Meletpark'la birleşecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ''Melet Irmağı ile Karadeniz'in birleşim noktasında dalgakıran ve mendirekler yardımıyla bir iç deniz bölgesi oluşturup bu bölge içerisinde marina, otel ve kültür merkezi oluşturulacak'' dedi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,hazırlanan projeyle gelişmekte olan Ordu'nun Melet Irmağı ile ayrılan batı ve doğu bölgelerini birleştirecek bir çekim merkezi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Melet Irmağı boyunca bu koridora entegre çok amaçlı turizm ve rekreasyon aksı oluşturulacağına vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Bu aks üzerinde otel, marina, kültür merkezi, amfi tiyatro, ticaret birimleri, aquapark ve çocuk köyü bulunmaktadır. Melet Irmağı ile Karadeniz'in birleşim noktasında dalgakıran ve mendirekler yardımıyla bir iç deniz bölgesi oluşturup bu bölge içerisinde marina, otel, kültür merkezi, kent ölçeğinde acık gösteri alanı ve ticari birimlerden oluşan bir çekim alanı oluşturarak, doğu ve batı yakaları arasındaki kesintisiz yaya akısı, yaya köprüleri ile bağlantılar sağlanmıştır. Irmak boyunca İlerleyen ikinci bölgesinde her kesime hitap edecek bölgesel bir rekreasyon alanı fonksiyonları (aquapark, çocuk köyü, koşu parkuru, eğlence parkı, spor alanları vb.) ile proje zenginleştirilmiştir" seklinde konuştu. 


31 YILLIK ESKİ ÇÖP ALANINDA DÖNÜŞÜM 


Özellikle Durugöl'deki çöp sahasının hazırlanan bu projeyle birlikte çok farklı bir alana dönüşeceğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Ordu'nun 14 Mayıs 1984 yılından itibaren çöplerinin döküldüğü bu alana geçtiğimiz yıldan itibaren artık çöp dökmüyoruz. O alan Ordulu hemşehrilerimizin piknik yapacağı, sosyal donatıları olan bir alan haline dönüşecek. Yıllardır kontrolsüz bir şekilde denizlere, derelere ve vadilere vahşi depolama seklinde biriktirilen evsel atıkların oluşturduğu çirkin görüntülerden artık kurtulduk" diye konuştu. 




Star



Geri Dön