29 / 04 / 2024

Ordu'ya 200 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Ordu'ya 200 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, basın mensuplarının katılımıyla birlikte Kayabaşı – Gökömer – Gerce grup yolunda inceleme gezisinde bulundu. Güzergâh üzerinde yapılan yol çalışmalarını göstererek, detayları hakkında bilgi verdi.



 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, basın mensuplarının katılımıyla birlikte Kayabaşı – Gökömer – Gerce grup yolunda inceleme gezisinde bulundu. Güzergâh üzerinde yapılan yol çalışmalarını göstererek, detayları hakkında bilgi verdi.

 

İnceleme gezisine Başkan Enver Yılmaz’la birlikte Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, OSKİ Genel Müdürü Fatih, Yürük, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım ve daire başkanları eşlik etti.

 

Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, inceleme gezisinin son durağı olan Gerce Mahallesinde çevre mahallelerin muhtarları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 1.500 kişilik kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

 

YATIRIM MALİYETİ: 8 MİLYON 500 BİN LİRA

 

Burada basın mensuplarına ve vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sizlerle bir arada olmak ve yapılan çalışmaları takip etmek amacıyla Gerce’ye geldik. 2004 ve 2007 yıllarında milletvekili olarak bu mahallelere gelmiştim. Burada yine yol konuşuluyordu. O zaman bu yolu asfalt yapmak bize nasip olacak demiştim. Ancak sıcak asfalt dememiştim. Şimdi ise Büyükşehir Belediyesi olarak 18 köyün faydalandığı toplam 26 km uzunluğunda olan Kayabaşı – Gökömer – Gerce grup yolunun tamamını sıcak asfalt yapıyoruz. 16,5 kilometresini bu yıl tamamlıyoruz. Elektrik, doğalgaz vs. altyapı çalışmalarının devam ettiği geriye kalan 10 kilometrelik yolu da seneye tamamlamak suretiyle toplam 26,5 kilometrelik uzunluğunda 8 milyon 500 bin liralık yol yatırımını hayata geçirmiş olacağız” dedi.


UZUN YILLAR SORUN OLMAYACAK YOLLAR YAPIYORUZ

 

Sıcak asfaltın 3 kat daha fazla maliyetli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Asfalt yapmadan önce yolların alt tarafını sağlamlaştırıyoruz. Üst taraflarına duvar yapıyoruz. Yol zeminini 1 metre kazıyoruz. Sonra sağlam bir şekilde dolgu yaparak iyice sıkıştırıyoruz. Kenarlarına beton v kanal yapıyoruz. Son olarak da üzerine 10 santimetre kalınlığında sıcak asfalt dökerek uzun yıllar sorun çıkmayacak bir hizmeti sizlere sunuyoruz. Bu şekilde yaptığımız yolların maliyeti önceki asfaltlara göre 3 kat daha fazla oluyor. Ancak daha uzun ömürlü oluyor. Uzun süreli bakım masrafları göz önüne alındığında altı yılda kendini kurtarıyor” şeklinde konuştu.

 

25 DAKİKADA KÖYLERİNE ULAŞACAKLAR
 

Başkan Yılmaz, yolun medeniyet olduğuna dikkat çekerek “Yol medeniyettir. Biz ana yolları yaptıkça yan yollar da açılmaya başladı.  Göç durdu. Bu yolları sıcak asfaltla kaplamakla geri dönüşleri kolaylaştırıyoruz. Burada yol ve su ile ilgili sorunları çözdüğümüzde sizin sorunlarınızı yüzde 90 çözülmüş olacak. Köylerimizin nüfusu artacak. Vatandaşlarımız bu yolu kullanarak 25 dakikada köylerine ulaşabilecekler” dedi.

 

BU SENE YOLA 200 MİLYON LİRA AYIRDIK


İl genelinde devam eden yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, “18 köyün istifade ettiği bu yola 8 milyon 500 bin lira, il genelindeki yol çalışmalarına ise bu yıl 200 milyon lira kaynak ayırdık. Büyükşehir Belediyesi'nden önce Altınordu ilçesi için ulaşım hizmetlerine ayrılan ödenek yıllık 1 milyon 500 bin lira iken şimdi bu rakam 45 milyon liraya çıktı” diye konuştu.

 
100 FARKLI NOKTADA YOL ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 

Başkan Yılmaz il genelinde 100 farklı noktada yol çalışması yapıldığını söyleyerek, “30 yıl önce yapılması gereken yolları şimdi yapıyoruz. Hedefimiz il genelindeki yolların tamamını sıcak asfalt haline dönüştürmek. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Altınordu ilçemizde burası gibi üç ayrı grup yolunda çalışma yapılıyor. İl genelinde ise 100 farklı noktada yol çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

ÇOK GÜZEL YOLLARA KAVUŞUYORUZ

 

Milletvekili Metin Gündoğdu, “Ben de bu bölgenin evladıyım. Küçüklüğümüzde bu yollardan yürüyerek yaylaya giderdik. O günlerden bu günlere çok ciddi anlamda bir değişim yaşadık. Başkanımızın da size daha önce söz verdiği gibi bu bölgede arkadaşlarımızın samimiyetle yürüttükleri bir çalışmaya hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bu çalışmalar neticesinde çok güzel yollara kavuşuyoruz. Bu anlamda emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

18 MAHALLEMİZ YÜKSEK STANDARTLI YOLA KAVUŞUYOR


Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Yıllardır bu yollardan gelip gidiyoruz. Gerce denilince, ulaşılamaz yer denilirdi. Şimdi baktığımızda ise 18 mahallemizin standartları yüksek bir yola kavuştuğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz sizlerin desteğiyle yollarımızı bu hale getiriyor. Ana yolları, grup yollarını yapıyor. Biz de ara yolları yapıyoruz. Sizlere layık hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

ASFALT YOL AKLIMDAN GEÇMEZDİ

 

Gerce Mahallesi Muhtarı Aydın Özbucak, “Ömrümün yarısı bu yollarda geçti. Ama yolların bu şekilde asfalt, kenarlarının duvar olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

 

Başkan Yılmaz konuşmaların ardından vatandaşlar ve basın mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön