02 / 05 / 2024

Ordu'ya modern kamyon garajı inşa edilecek!

Ordu'ya modern kamyon garajı inşa edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu ilçesindeki kamyon garajını şehir içerisinden çıkararak çevre yoluna yakın bir yere taşımak için başlattığı çalışmalar devam ediyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu ilçesindeki kamyon garajını şehir içerisinden çıkararak çevre yoluna yakın bir yere taşımak için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

 

Şirinevler Mahallesi’nde kamyon ve tırların depolama alanı olarak kullanılan kamyon garajının kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden düzenlendiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Eskipazar Mahallesi’ndeki 5 dönümlük alana kurulacak yeni kamyon garajı ve sosyal tesis yapımı için ilk kazmanın vurulduğunu söyledi.

 

KAMYON VE TIRLAR ŞEHİR DIŞINDA DEPOLANACAK

 

Yeni kamyon garajının en kısa sürede hizmete açılacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Eskipazar’a yapacağımız yeni kamyon garajının projesi hazır ve yapım çalışmaları devam ediyor. Şu an dolgu ve kot çalışmaları yapılıyor. En kısa sürede bu çalışmaları tamamlayıp, şehir içerisindeki kamyon garajını buraya taşıyacağız. Böylece şehir içerisinde depolanan kamyon ve tırları şehir dışına çıkarmış olacağız” dedi.

 

Başkan Yılmaz, kamyon garajının yeni yerine taşınmasıyla birlikte eski alanın da kentsel dönüşüme alınacağını ve söz konusu alana Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle 311 konutluk yeni bir yaşam merkezi inşa edileceğini söyledi.

 

ŞOFÖRLERİN İHTİYAÇLARINA GÖRE TASARLANDI

 

Yeni yapılan kamyon garajının sadece kamyon ve tırların park alanı olarak hizmet vermeyeceğine, aynı zamanda şoförler için de bir istirahat ve araç bakım alanı olacağına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Yeni kamyon garajını, şoför esnaflarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarladık. Söz konusu alanın 367 m2si sosyal tesis binası, geri kalan kısımlarıysa yeşil alan, otopark, dinlenme ve sirkülasyon sahası olarak kullanılacak” diye konuştu.

 

Kamyon garajı proje alanı içerisinde 1 adet sosyal tesis binası, 29 adet tır ve kamyon park alanı, 6 araçlık misafir otoparkı ile lastik tamir ve yağ değişim servis alanı bulunuyor. Sosyal tesis binası içerisinde ise 16 adet idari ofis, restoran, tuvalet, mescit ve şadırvan yer alıyor.


Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön