28 / 04 / 2024

Organize Sanayi Bölgesinin ilk atıksu arıtma tesisi açıldı!

Organize Sanayi Bölgesinin ilk atıksu arıtma tesisi açıldı!

Işık, Başkent OSB'nin arıttığı gri suyla kendi peyzajı ve çevre düzenlemesini de yapması gerektiğine işaret etti ve anda bu konuda en iyi bilinci taşıyan gruplar arasında sanayicilerimiz var" şeklinde konuştu.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'ni açan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Açılan bu tesis, OSB'lerdeki ilk atık su arıtma tesisidir. Bu tesisin diğer OSB'lere örnek olması gerekiyor" dedi Başkent OSB Atıksu Arıtma Tesisi, törenle açıldı. 


Sanayi Bakanı Işık, tesisin OSB'lerdeki ilk atık su arıtma tesisi olduğunu belirterek, bunun diğer OSB'lere örnek olması gerektiğini söyledi. OSB'lerde bir arazi rantı oluştuğunu ifade eden Işık şunları söyledi: "Burada özeleştiri yapmaya ihtiyacımız var. Eğer bir şehirde, bir bölgede siz gariban köylüden kamu gücünü kullanarak 3-5 liraya bir araziyi alır ve altyapı masraflarıyla 50 liraya mal eder, bunu da dışarıdan gelen sanayiciye 500 milyon liraya satmaya kalkarsanız o zaman biz de size durun deriz. Bu hiçbir vicdana sığmaz. 


Hiç kimse rant niyetiyle OSB'lere yaklaşmasın, buralar bu ülkenin kalkınmasının dinamoları. OSB'lerden ben arsa alayım da ben yarın daha pahalıya satarım diyen elini ateşe atar." '



KENDİ PEYZAJINI YAPMALI' 


Çevreye karşı duyarlı olmanın ve temiz üretime odaklanmanın kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Işık, "Bu konuda en çok eleştirilen grup sanayicilerdi. Şu sanayisine 15 yıldır katkı yapmaya devam ettiklerini söyledi. Türkiye'deki OSB modelinin bu alandaki en doğru projelerden biri olduğuna değinen Türk, "OSB'ler Türkiye'nin omurgasını oluşturan bir sağlamlık içinde yoluna devam ediyor" diye konuştu. Türk, OSB'lerin kamulaştırma imkanının ortadan kalkmasının OSB'lerin büyümesi ve büyük sanayi yatırımlarının çekilmesi açısından olumsuz sonuçlar doğuracağının da altını çizdi. Müsteşarı Mustafa öztürk de  Ankara  çayının daha temiz akması için bu arıtma tesisinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Arıtma tesislerinde önemli bir çamurun açığa çıktığını söyleyen öztürk, bu çamurun uygun şekilde bertaraf edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 


Habertürk 



Geri Dön