30 / 04 / 2024

Orhan Aydın: İnşaat sektörü büyüyecek!

Orhan Aydın: İnşaat sektörü büyüyecek!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı bu yılın ilk çeyreğine (Ocak-Mart) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi.



ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı bu yılın ilk çeyreğine (Ocak-Mart) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını inceledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) zincirlenmiş hacim endeksinin, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.3 yükseldiğini belirten Aydın, alınan yapısal tedbirlerle tasarrufa dayalı enflasyonu önceleyen bir politikanın uygulandığını söyledi.

Aydın, 'Özellikle inşaat ve sanayi sektörüne verilecek ağırlıkla yılın ikinci çeyreğinde büyümede yine bir artış gözlemliyoruz. Genel itibarıyla ekonomimizde bir daralma yaşansa da uzun vadede enflasyon dizginlenerek gerçekleşecek bir büyüme ülke ekonomimiz açısından daha sağlıklı görünüyor. Bu yönde alınan tedbirlerin sonuç vereceğini düşünüyor orta ve uzun vadede Türkiye’nin büyümesinin artarak devam edeceğini öngörüyoruz.' dedi. 

 


Geri Dön