22 / 07 / 2024

Orhangazi Belediyesi meclis toplantısında özel okul yapımı için imar değişikliği kabul edildi!

Orhangazi Belediyesi meclis toplantısında özel okul yapımı için imar değişikliği kabul edildi!

Orhangazi Belediyesi'nin mayıs ayı belediye meclis toplantısı önceki gün Neşet Çağlayan başkanlığında yapıldı. 14 gündem, 2 de ek gündem maddesi olmak üzere 16 maddenin görüşülüp karara bağlandı.




Bursa Orhangazi Belediyesi'nin mayıs ayı belediye meclis toplantısı önceki gün Neşet Çağlayan başkanlığında yapıldı. 14 gündem, 2 de ek gündem maddesi olmak üzere 16 maddenin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında bazı komisyonların üye seçimi yapılırken, yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte D12 belediye statüsündeki Orhangazi Belediyesi bir üst sınıfa çıkarak C9 sınıfında yer aldı. Bu sayede daha önce 204 u memur, 102'si işçi olmak üzere 306 personelden oluşan Orhangazi Belediyesi, yeni düzenleme sonrasında 266'sı memur, 133 u işçi olmak üzere 399 kişilik personele ulaşmış oldu. Geçen aydan imar komisyonuna havale edilen özel okul yapımı için plan tadilatı yapılması hususundaki madde dünkü meclis toplantısına geldi. İmar komisyonunun, imar değişikliği raporu mecliste de 4 ret oya karşılık 22 kabul oyu ile meclisten geçti. 


MUHTARLIKLARA YARDIM

Mecliste daha sonra muhtarlıklara doğalgaz ve elektrik faturalarında destek olunması konusu görüşüldü. Demokrat Partili Nurettin Çetin'in konunun komisyona havale edilmesi teklifi kabul edilmezken, muhtarlıklara bu hususta belediyenin yardım yapma yetkisi oyçokluğu ile kabul edildi. 2014 yılı gelir bütçesi tarifelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildiği meclis oturumunda zabıta personelinin fazla mesai rakamları da en üst sınırdan oylanarak kabul edildi. 


YENİ BİRİM KURULDU

Orhangazi Belediyesi'nde daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni bir birim olarak Orhangazi Belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak düzenlendi. Bu madde de meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. 


YÜZME HAVUZU İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

 Meclisin son gündemini ise Endüstri Meslek Lisesi bahçesinin bir bölümünde yapılacak olan kapalı yüzme havuzu projesi için gerekli olan plan değişikliği oluşturdu. Bu madde görüşülüp karara bağlanmak üzere İmar Komisyonu'na havale edildi. Meclis toplantısı Sosyal Denge Sözleşmesi için belediye başkanına yetki verilmesi ve bazı müdürlüklere yapılan atamalarla ilgili başkanın bilgilendirmesi ile sona erdi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön