16 / 05 / 2024

Orka Holding Giresun'a mağaza açıyor!

Orka Holding Giresun'a mağaza açıyor!

Damat, Tvveen ve D'S Damat gibi markalarla faaliyet gösteren Orka Holding'in Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ve Genel Koordinatörü Osman Arar, dün bir toplantı düzenleyerek açıklamalar yaptı.



Rusya'da fırsatlar var...

2014 yılını 300 milyon lira ciroyla kapatan şirket, bu yıl 400 milyon lira hedefliyor. Şirketin 2020 hedefi ise 1 milyar lira. Halen 50'si yurtdışında 230 mağazası olan şirket, bu yıl 23'ü yurtdışında 50 mağaza daha açacak. Bu açıdan başta Rusya olmak üzere Mısır", Yemen, Güney Afrika, İspanya, Umman gibi ülkeler öne çıkacak. Sorunların yaşandığı bir dizi pazarda faaliyetlerini artırmalanyla ilgili sorulan yanıtlayan Süleyman Orakçıoğlu, "Birileri geri çekilirken biz hep bir adım atıyoruz. Uzun vadeli bakmak lazım. Örneğin Rusya'daki AVM'lerde metrekare kira fiyatları 250-300 dolarlardan 150 dolarlara düşmüş durumda" dedi. 


2 bin 700'e ulaşacak... 

Şirketin bu yıl yapacağı en büyük atılım ise Giresun'daki yeni fabrika. 

Bu kapsamda mevcut 2 bin kişi olan istihdam en az 700 kişi artacak. Bu fabrikanın şirketin üretim gücüne büvük katkı vermesi bekleniyor. 


11 ŞİRKET BİZİ AL DİYOR ...

¦ Yeni yılda işbirlikleri konusunda da adımlar atmak istediklerini vurgulayan Süleyman Orakçıoğlu, özellikle İtalya'da birçok şirketin kendilerini alması ya da ortak olması için Orka'ya tekîit getirdiğini açıkladı. Bu tür 11 şirketin dosyasının masalannda olduğunu belirtti. 


Bugün


Geri Dön