06 / 05 / 2024

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kütahya'ya 42 milyon TL'lik yatırım yaptı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kütahya'ya 42 milyon TL'lik yatırım yaptı!

Kütahya'da yapımı tamamlanan Hasımlar Barajı, Gediz Barajı ve Sulaması, Tavşanlı Uluçam Barajı, Örencik Sulaması, mesire yeri ve yangın önleme tesisleri ile biri havaalanı olmak üzere 3 adet meteoroloji gözlem istasyonu açıldı...




Aralarında barajlar, sulama projeleri, içmesuyu temin tesisleri, taşkın koruma tesisleri, ormancılık, doğa koruma ve meteoroloji projeleri bulunan Orman Ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan 113 dev eser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alındı.


Bu çerçevede; Kütahya'da yapımı tamamlanan toplam yatırım bedeli yaklaşık 42 milyon lira olan Hasımlar Barajı, Gediz Barajı ve Sulaması, Tavşanlı Uluçam Barajı, Örencik Sulaması, mesire yeri ve yangın önleme tesisleri ile biri havaalanı olmak üzere 3 adet meteoroloji gözlem istasyonu da Başbakan Erdoğan tarafından Ankara'dan açıldı.


Başbakan Erdoğan, 113 eserin toplu açılış merasiminde yaptığı konuşmada, açılışı gerçekleştirilen 113 hizmet ve eserin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.


Bakanlığının, özellikle son 10-10,5 yılda çok büyük hizmetlere imza attığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "DSİ tarafından daha önceki yıllarda, 3,5 yılda sadece 9 tesis açılırken, biz şu anda her yıl 350-400 tesisi DSİ'de açıyoruz. Şu ana kadar da 1.763 büyük tesisi açarak hizmete sunduk" diye konuştu.


Bakan Veysel Eroğlu, açılışı yapılan tesislerle birlikte 2 milyon 100 bin dekar arazinin sulama imkanına kavuşturulduğunu, 100 bin dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu söyledi. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca bu tesisler arasında 36 dev barajın ve 6 içme suyu tesisinin hizmete alındığını, bunun dışında ağaçlandırma, erozyon kontrolü, doğa koruma ve meteoroloji alanlarında tesislerin de bulunduğunu belirtti.


Bakanlık çalışanlarının hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan Gece Gündüz çalıştığını ve destan yazdıklarını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan'a da verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.


Kütahya'da Açılan Tesisiler ile 23 bin 740 dekar tarım alanı suya kavuştu. Açılışı yapılan Hasımlar Barajı ile 8 bin 630 dekar, Gediz Barajı ve Sulaması ile 3 bin 860 dekar, Tavşanlı Uluçam Barajı ile bin 520 dekar, Örencik Sulaması ile de 9 bin 730 dekar olmak üzere toplam 23 bin 740 dekar tarım alanı suya kavuştu.


Ayrıca Kütahya'da inşa edilen 1 adet mesire yeri, 1 adet yangın ilk müdahale ekip binası,1 adet yangın önleme tesisi, 1 adet yangın kulesi, 2 adet yangın havuzu ve gölet ile 3 adet meteoroloji gözlem istasyonu da Başbakan Erdoğan tarafından Ankara'dan açıldı.


Kütahya'da yapımı tamamlanan ve açılışları yapılan tesislerin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 42 milyon lira olduğu kaydedildi.


Yurt Gündemi


Geri Dön