20 / 05 / 2024

OSB'lerdeki taşınmazlar finansal kiralama sözleşmesine giriyor!

OSB'lerdeki taşınmazlar finansal kiralama sözleşmesine giriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren torba teklifte bazı değişiklikler yaptı...




TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren torba teklifte bazı değişiklikler yaptı.


Buna göre finansal kiralama şirketleri ve OSB içinde yer alan katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda, OSB sınırları içinde finansal kiralama yapılabilmesinin önü açıldı.


OSB içinde yer alan taşınmazlar, finansal kiralama sözleşmesine konu edilebilecek. Bu durumda, OSB yönetiminden uygunluk görüşü alınacak. Devlet tarafından arsa teşviki verilen arsalar için finansal kiralama sözleşmesi yapılamayacak. Satışı yapılan arsalar, hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılmayacak. 


Deprem gözlemi yapan üniversiteler, yerel yönetimler ve tüm kamu kurum ve kuruluşları, deprem gözlem verilerini eş zamanlı olarak AFAD'a aktaracak. Meydana gelen depremin büyüklük, şiddet gibi temel verileri, kamuoyuna resmi olarak sadece AFAD tarafından yapılacak.



AA


Geri Dön