07 / 05 / 2024

OSKİ'den Ordu Topçam'a yatırım atağı!

OSKİ'den Ordu Topçam'a yatırım atağı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Ordu ilinin dört bir köşesinde sürdürdüğü yatırım faaliyetlerine Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde devam ediyor.




Ordu’nun büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte beldeden mahalleye dönüşen Topçam’a OSKİ tarafından içme suyu yatırımları kazandırılıyor. Mevcut suyun lokal ve yerel su kaynaklarından temin edilmesinden dolayı verimli su akışı sağlanamayan Topçam’da özellikle yaz dönemlerinde gurbette yaşayan vatandaşlar memleketlerine döndüklerinde, içme suyu talebi artmakta ve mevcut kaynaklar artan ihtiyaca cevap veremediği için bölge halkı mevsimsel su sorunlarıyla karşılaşmaktaydı.

 

BÖLGEYE İÇME SUYU HATTI VE DEPOSU İNŞA EDİLİYOR

 

Topçam’a yapılacak yatırımların proje ve ihale aşamalarının bitirilmesinin ardından OSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede ilk kazmayı vurdu. Kabaktepe mezrasında bulunan kaynak suları, bir havzada toplanarak isale hattı vasıtasıyla Topçam Mahallesi’ne ulaştırılacak. Projede planlanan 7.351 m isale hattının 2.051 metresi tamamlanmış durumda. Bölgede üstyapı yatırımlarını da sürdüren OSKİ, kullanım ömrü bitmiş ve mevcut ihtiyaca cevap veremeyen 75 m3lük içme suyu deposunun yerine 1 adet 200 m3lük içme suyu deposu inşa ediyor. Arazinin sert ve kayalık bir yapıya sahip olmasına rağmen deponun temel kazısı ekiplerin çalışmasıyla sürdürülüyor. Projenin sona ermesinin ardından yapılan içme suyu hattı ve depoyla birlikte günde 500 m3 içme suyu temin edilmiş olacak.


 

Ordu Büyükşehir Belediyeis



Geri Dön