19 / 05 / 2024

ordu topçam içmesuyu yatırımları

ordu topçam içmesuyu yatırımları

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Ordu ilinin dört bir köşesinde sürdürdüğü yatırım faaliyetlerine Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde devam ediyor.

TOKİ Ordu 2023 projesi için yeni ihale tarihi belli oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Ordu TOKİ projesinde 112 konut yer alacak.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

TOKİ Ordu 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Ordu 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi. İşte Ordu TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Ordu projesi için beklenen gün geldi! Tam 88 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ordu 2023 projesi için beklenen gün geldi. Sadece tek bir ilçede hayata geçirilecek olan projede 88 yeni konut yer alacak.

Adana Sarıçam için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Sarıçam ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Adana Sarıçam için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aslıhan Güner dizi için Ordu’ya yerleşiyor!

Süreç Film’in yeni sezon için Ordu’da çekeceği “Kuzey Yıldızı” adlı dizinin başrol oyuncusu Aslıhan Güner, Ordu'ya yerleşmek için ev arayışına girdi.

Ordu'daki heyelan için kriz masası kuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan için kriz masası kurdu.

Ordu'daki afetzedeler için yeni konutlar yapılacak!

Ordu Gölköy ilçesinde meydana gelen heyelan sonucunda afetzedeler için yeni konutlar inşa edileceği açıklandı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Ordu Şehir Hastanesi 8 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Ordu Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından 8 Mayıs'ta ihale yapılacak..

TOKİ Ordu'da 31 iş yerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'nin Ordu’nun Altınordu ilçesi eski kamyon garajında inşa ettiği projede yer alan 31 adet iş yeri açık artırma yöntemi ile satışa sunuluyor. 

ordu topçam içmesuyu yatırımları Haberi

ordu topçam içmesuyu yatırımları


Ordu’nun büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte beldeden mahalleye dönüşen Topçam’a OSKİ tarafından içme suyu yatırımları kazandırılıyor. Mevcut suyun lokal ve yerel su kaynaklarından temin edilmesinden dolayı verimli su akışı sağlanamayan Topçam’da özellikle yaz dönemlerinde gurbette yaşayan vatandaşlar memleketlerine döndüklerinde, içme suyu talebi artmakta ve mevcut kaynaklar artan ihtiyaca cevap veremediği için bölge halkı mevsimsel su sorunlarıyla karşılaşmaktaydı.

BÖLGEYE İÇME SUYU HATTI VE DEPOSU İNŞA EDİLİYOR

Topçam’a yapılacak yatırımların proje ve ihale aşamalarının bitirilmesinin ardından OSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede ilk kazmayı vurdu. Kabaktepe mezrasında bulunan kaynak suları, bir havzada toplanarak isale hattı vasıtasıyla Topçam Mahallesi’ne ulaştırılacak. Projede planlanan 7.351 m isale hattının 2.051 metresi tamamlanmış durumda. Bölgede üstyapı yatırımlarını da sürdüren OSKİ, kullanım ömrü bitmiş ve mevcut ihtiyaca cevap veremeyen 75 m3lük içme...